Slutbloggat

Ja alla fall på denna blogg för jag har bestämt mig för att prova en annan bloggtjänst. Tänkte först blogga anonymt där men samtidigt började jag ju blogga mycket för att jag tänkte att det skulle vara ett roligt "forum" för oss kompisar att ha lite kontakt så här är adressen http://jack71.blogg.se

Om nu några av mina vänner och andra folk som hittat min blogg vill fortsätta läsa vad jag skriver så är det ju bara att högerklicka på länken ovan och välja Lägg till som Favorit.

Sista pappadagen

Denna Söndag är min sista lediga pappadag och det känns lite trist att börja jobba imorgon måste jag säga. Dessutom undrar man ju lite hur det kommer gå att jobba eftersom jag numera är konstant toktrött. Det går nog bra ändå tror jag men värst blir ju att man kommer längta hem till lille Max så mycket.

Det är tur att jag har så nära till jobbet så att jag kan unna mig lyxen att åka hem på luncher och så. Dessutom kan det ju vara skönt för Tina med lite avlastning under den timmen.

I helgen har vi haft besök av Nisse och Susanne och igår var Persson, Vicky och Emma hit. Emma är ju dessutom fyrmänning med Max så lite släktträff blev det också. Tack för alla fina presenter och jätteroligt att Vicky och Emma blev så förtjust i honom och mer än gärna verkar vilja ställa upp som barnvakt vid behov. (Vet att du också blev förtjust Fredde men du förstår nog hur jag menar) ;)

Bragden

Ja då vann 20-åriga Charlotte Kalla till slut hela Tour de Ski på ett minst sagt imponerande lopp. Bara för att man som tv-tittare skulle få njuta extra av segern så blev man lite orolig när hon tappade i början av loppet. Samma sak när hon gick ikapp så fort och man blev orolig att hon "sprängt" sig. Sen kom det fantastiska rycket och vilket underbart tv-ögonblick detta var. För övrigt var det ingen bra tv-produktion när man knappt fick mellantider men skitsamma nu :)

På sätt och vis synd att det inte var VM eller OS i år men hennes prestation är ju större än att vinna ett enstaka lopp i OS eller VM. Det hon har gjort denna vecka är ju en bragd och nu måste någon göra nåt utöver det vanliga i sommarens OS för att kunna sno bragdguld/jerringpris av henne år 2008.

Härligt för henne att få ekonomin säkrad framöver och sponsorerna borde väl stå i kö med tanke på att hon förutom sin talang dessutom är Sanna Kallur-charmig. Det blir kul att följa damerna inom skidåkningen framöver med tanke på att Anna Hansson med flera också är så duktiga.

Rycket och målgången >>

Hockeykväll

Mora-Brynäs 4-2
Efter en någorlunda skaplig första period av Brynäs så tycker jag sen man spelade uselt. Matchen var verkligen ingen höjdare med mängder av dåliga pass och slarv. Tommy Sjödin är tyvärr verkligen så gammal som det står i papperet numera och att Peter Nolander fick spela i Tre Kronor är för mig fortfarande helt ofattbart. Pavel Brendl brydde sig nada men o andra sidan så kan man inte göra mycket annat som coach än att låta honom spela. Jag har väldigt svårt att se att något av dessa två lag går till slutspel tyvärr!

Sverige-Kanada 2-3
Om elitseriematchen var en trist historia så var junior VM-finalen däremot mycket mer underhållande. En härlig ishockeymatch och väldigt roligt spel. Tyvärr spelade Sverige inte alls särskilt bra första halvan av matchen för att sen spela helt fantastiskt i sista perioden och sudden. Man blev ju så enormt glad när de kvitterade och så förlorar de i sudden på ytterliggare ett riktigt riktigt skitmål. Så himla onödigt och Hedman, Enroth med flera som var på isen måste ju gräma ihjäl sig :( Hur som helst ett stort beröm till småkronorna och med tanke på hur elitseriens matcher ser ut har man väldigt svårt att förstå att inte fler av dessa juniorer platsar?

Dallas-Detroit
Till sist är det ju hockeynight på Canal + och den kikar jag på just nu :) Kan bara konstatera att det alltid är en njutning att lyssna på paussnack om NHL när Niklas Holmgren, Calle Johansson sköter snacket med intressanta gäster.

Henrik Rydström

Jag har nämnt denna bloggen förut men gillar man sport och fotboll är det ett måste att läsa Rydströms blogg. Väldigt intressant blogg tycker jag!

Lite TV-surr

Lite tv-program jag kikar på just nu -

Five Days
Tina och jag började kika på del 1 och 2 av denna serie som visats på Canal + nyligen. Den handlar om hur mamman och ett av barnen försvinner spårlöst och misstänks antingen ha blivit kidnappade eller dödade. Serien verkar väldigt bra efter att ha sett två avsnitt. Serien sänds i fem delar för övrigt.

Stjärnorna på slottet
Kanske ett tecken på att jag börjar bli gammal men jag har alltid gillat pratprogram där det inte alltid behöver hända så mycket. Nu är det ju lite roligt att se t ex hur Peter Stormare och Magnus Härenstam är privat mm.

På Spåret
Kollar inte alltid på detta program men om det är roliga gäster som igår när Filip och Fredrik tävlade tycker jag det kan vara underhållande. Dessutom är det ju väldigt roligt att försöka gissar "vart de är på väg?" Tyvärr är man inte lika allmänbildad som Stefan Holm med flera som tävlar och det är ofta man inte har en susning om svaren.

Videokväll med Luuk
Detta program hänger ju förstås mycket på vem gästen är. De senaste programen med Victoria Silvstedt, Fredrik Wilkingsson och Magdalena Graaf har varit både roliga och intressanta hur som helst. Ett intervjuprogram i SVT där gästen får ta med sig fem musikvideos som spelat en stor roll i deras liv.

Studio Virtanen
Sänds på TV8 och jag brukar spela in några för att sen i efterhand spola igenom och se ifall det är intressanta gäster eller ej. Det är ju Aftonbladets Fredrik Virtanens egna talkshow där han intervjuar gäster från nöjes-Sverige. Tyvärr tycker jag Virtanen är rätt usel som programledare men är det intressanta gäster kan det ju vara sevärt.

Härliga prestationer

Charlotte Kalla
Både igår och idag har jag förstås fortsatt att följa Charlotte Kallas framfart i Tour de ski. Igår vann hon ju helt överraskande hela sprinttävlingen och följde upp idag med att komma tvåa i 10 km klassiskt. Helt sjukt hur någon kan prestera så fantastiskt i sex tävlingar i rad på mindre än en vecka vid 20 års ålder.

Helt klart känns det lite som när Carolina Klüft slog igenom och nu längtar man redan till Söndagens avslutande lopp. 10 km i fristil med en avslutning på 3 km uppför en slalombacke och Charlotte Kalla har förstås ett väldigt bra läge men man måste samtidigt betänka hur sliten hon måste vara. Hur det än slutar har hon gjort en bragdinsats denna veckan och måste nog redan nu nämnas som en bragdguldkandidat 2008! Vinner hon kommer jag dessutom njuta extra över att hon slår en av de tidigagare dopade finskorna!!! För övrigt väldigt synd att det inte är VM eller OS i år.

Småkronorna
Oj vilken rysare det blev i semin mot Ryssarna. Helt underbart när Sverige gjorde målet på övertid och tog sig till final mot Kanada. Vore för övrigt helt fantastisk om Sverige kunde slå kaxiga Kanada och det känns ju väldigt kul med tre Brynäsare med på planen i finalen. Ikväll är det ju också Mora-Brynäs på tv vilket vi förstås ska kika på. En hyfsad krock blir det ju när Sverige-Kanada sänds nästan samtidigt men det problemet löser vår digitalbox tack och lov.

Ligan är körd

Har nyss i efterhand sett Liverpools match mot Wigan hemma på Anfield. Matchen slutade 1-1 vilket förstås är ett bedrövligt resultat för Liverpool. Med tanke på den snöpliga poängförlusten mot Svennis Man "Flyt" City i helgen så är nu chansen till ligaseger nu förstås borta för mitt Liverpool.

Denna matchen borde man självklart ha vunnit efter flera missade chanser vid ett måls ledning men sen går Wigan upp och gör mål på sitt enda skott under matchen. Bittert sa Bull och med tanke på missflytet mot City i helgen så är detta ingen lyckad vecka för Rafa Benitez och Liverpool.

Jag tycker ju en väldig massa om Benitez val av spelsystem och Harry Kewells usla insats med mera men spar resten till mina Liverpoolforum.

Piggare Max

Vår son har ju varit sjuk några dagar och vi har besökt doktorn vid två tillfällen med honom. Det har ju inte varit helt populärt från Max sida när doktorn stuckit honom i foten eller undersökt halsen men skönt att veta att allt har varit under kontroll. Igår kväll började äntligen febern gå ner mot normal temperatur också vilket förstås känns jätteskönt för två oroliga föräldrar. Det är ju inte första gången han kommer bli sjuk förstås men just när de är så här små och det härjar olika virus så blir man ju lite extra försiktig förstås.

Jag vet att någon av mina kompisar ville komma förbi någon dag och ni kan ju höra av er mot helgen så får vi se när det passar för er och oss i så fall. Ni som vill hälsa på får gärna se till att vara icke-förkylda och ha ständigt nytvättade händer :) Det är faktiskt sånt som jag som icke barnintresserad kille aldrig haft några större tankar på när jag träffat andra med nyfödda även om jag självklart inte besökt dem om jag varit grisförkyld.

Tour de ski

Under de senaste dagarna har jag med stort intresse följt skidtävlingen Tour de ski. Tänk vad roligt det blir så fort en svensk åter igen är med i toppen precis som under Gunde Svans tid.

Nu heter den skidåkerskan Charlotte Kalla och oj vad hon imponerar! Nu återstår ju fyra lopp i den här roliga tävlingsformet men hur det än går så har hon presterat i bragdklass!

Årslista för 2007

I brist på tid så får jag göra en blandad årslista med just det jag kommer på för tillfället. Ni som läser bloggen får gärna bidra med era egna listor eller synpunkter förstås!

Årets bästa tv:
Boston Tea Party, The Sopranos, Lost

Årets sämsta tv:
Idol Eftersnack, komikerpanelen hos Babben,

Årets serier jag tröttnade på:
Prison Break och Heroes

Årets bästa tv-personligheter i Sverige:
Filip och Fredrik

Årets bästa tv-personlighet utomlands:
Jeremy Piven i Entourage

Årets cliffhanger:
Slutet i Lost

Årets mest omtalade o för mig besvikna slut:
The Sopranos

Årets oväntade tv-genombrott:
Den där spytjejen i ordleksprogrammet

Årets tv-ångest
Ica-chefernas möte med Janne Josefsson

Årets bästa låt / Årets partylåt:
Chasing Cars / The way you are

Årets mest efterlängtade musik-DVD:
Ulf Lundells - Club Zebra Dvd

Årets konsert:
Per Gessle, Högbo (den enda jag såg men den var helt ok)

Årets musikalbum:
Kent "Tillbaka till samtiden"

Årets linslus:
Ensam mamma söker Susanne" eller troslösa Britney

Årets bästa inköp:
Digitalbox med hårddisk (Topfield 5710)

Årets partyspel:
Singstar PS2/PS3

Årets hotell:
Siam @ Siam Design & Spa, Bangkok

Årets bästa fest:
Nisses 40-års skiva innehöll allt man kan önska! Sol, sport aktiviteter, trevliga människor, singstar o musiktävlingar, sprit mm. :)

Årets paradis:
Bamboo Island, Thailand

Det blev inte nån rolig lista men i brist av tid så orkar jag inte lägga ner någon mer tid på denna. Vi får se om jag gör en sportlista lite senare.

Lite Nhl

Sitter uppe mitt i natten här och vakar över min febrige son och trötte flickvän. Har nyss kollat på Ottawa-Washington 3-5 och det var en rolig match där tre svenskar verkligen är tongivande i dessa lag. Niklas Bäckström spelar ju numera i Washingtons första kedja och gjorde det bra. Bland annat gjorde han en fantastisk assist till ett mål av Kozlov. Lite svårt att förstå hur Washington kan ligga i botten av hela Nhl för de gånger jag ser laget så spelar de alltid bra.

Fyrverkerier

Varje år vid nyår köper folk fyrverkerier för miljoner kronor. Jag har själv köpt en hel del men tycker egentligen att det är fullkomligt bortkastade pengar. Det vore ju kanon om alla som köper fyrverkerier istället gav pengarna till Röda korset eller något liknande. Förutom all nytta pengarna skulle göra så skulle antalet olyckor vid nyår minska och alla stackars djur skulle slippa en mardrömskväll.

Sjukling

Igår kväll var vi hos Fagge och Sara hela nyårskvällen vilket var jättetrevligt. Vi blev bjudna på jättegod mat med efterrätt och spelade lite spel mm. Max tyckte om att vara borta på nyår och sov mest hela kvällen.

Inatt har Max sovit rätt bra med 2-3 timmars perioder men imorse var han väldigt varm så vi tog febern på honom. Den visade 39,1 vilket ju är väldigt högt och speciellt när han är så liten. Vi blev förstås lite oroliga och Tina ringde sjukvårdsrådgivningen. Först lät det som om vi skulle åka in till barnläkaren direkt eftersom det rekommenderas när så små barn har hög feber. Fast efter att sjuksköterskan pratat med barnläkaren fick vi istället beskedet om att vi istället skulle besöka en vanlig läkare vid h-centralen i Sandviken vid 18-tiden ikväll. Ok, tänkte vi även om vi hellre fått tid direkt och hos barnläkaren.

Sedan kollade Tina lite på Internet och skrev bland annat i forumet på familjeliv där flera mammor skrev om hur deras barn fått RS-virus när de haft liknande symptom som Max. De som skrev till oss tyckte alla vi skulle åka in direkt och någon tjej som arbetade som barnsjuksköterska tyckte absolut att vi skulle åka in direkt. Då blev vi förstås mer oroliga och bestämde att vi skulle ta febern igen först och sen skulle jag ringa för att säga att vi kommer in. Nu hade febern tack och lov gott ner till 37,7 och vi bestämde att vi får avvakta lite till.

Det är ju lite vanskligt det här med att utbyta information via Internet eftersom man ju nu fick läsa flera skräckhistorier om bebisar som slutat att andas när de var förkylda som Max mm. Dessutom vet ju inte de som gav oss råd hur pass förkyld och hostig Max är eller inte. Det man som vanligt kan konstatera är att sjukvården fungerar så att man absolut ska stå på sig för att få hjälp direkt.

Hur som helst så vet vi sen tidigare att hög feber när barn är så här små kan vara väldigt farligt så går febern upp igen så åker vi in oavsett vad de säger.

Gott nytt år!

Då är det snart år 2008 och jag måste säga att detta året har varit ett händelserikt och härligt år för mig. Att jag och Tina blev förälder till vår son Max är förstås den stora höjdpunkten under året. Förutom det så har vi ju köpt radhus, ny bil och lite annat. Jag bytte ju även arbete vilket också varit en förändring till det bättre.

Tina och jag har haft det fantastiskt bra tillsammans i år och en av höjdpunkterna för oss i år var förstås Thailandsresan i April 2007. Det var för övrigt på underbara Phi Phi som lille Max kom till :) 2008 blir ju förstås ett spännande år på många sätt men det återkommer jag nog till senare.

Nu ska vi vila lite här hemma så vi orkar med att fira nyår ikväll. Vi ska hem till Fagge och Sara som ju numera nästan är grannar med oss. Det ska bli trevligt att bara käka lite gott och umgås lite. Dessutom har vi ju nära hem ifall Max får alltför stor hemlängtan.

Ett Gott Nytt År till er alla!!!

Seger och förlust

Då är det snart år 2008 och jag började dagen med att spela bandy som jag skrivit om tidigare. Vi blev 11 st och delade upp så att de med anknytning till Kungsgården fotboll blev ett lag. Jag spelade i andra laget med bland annat Högen, Fagge och Roffe som överraskande dök upp denna tidigare morgon!

Det blev en ganska enkel seger för vårt lag och man kan väl lugnt konstatera att Fagge skulle ha kunnat spela på elitnivå inom bandyn om han inte lagt av som junior. Eftersom de saknade avbytare så gick jag över och spelade sista matcherna med Kungsgårdsgänget. Det blev inget lyckat byte eftersom det blev rejäl förlust igen då Högen, Ove och Fagge öste in mål mot vårt ihåliga försvar.

De nya skridskorna kändes lite stora men ganska ok förutom att mina fötter förstås smärtade rejält från minut ett! Mina fotknölar är ju lite missbildade och ville liksom ut genom skridskon men jag hoppas den formar sig lite för varje gång jag åker. Hoppas vi kan samla ihop gänget fler gånger framöver och spela för det är fruktansvärt roligt! Inte varje dag man är aktiv ute i friska luften heller för övrigt.

Bandymatch

Imorgon blir det lite bandymatch på Jernvallen vid kl 9:00! Ska bli roligt att testa nya skridskorna och att träffa lite kompisar förstås. Ni som inte ska vara med kan ju komma dit och surra lite ändå om ni vill.

Följande 10 spelare är klara i nuläget. Jag, Flugan, Högen, Anders E, Frölla, Perra, Ove Lindgren, Fagge ,Patrik E och Urban "Lomanov" Östlund. Sedan kanske Nana och nån ytterliggare kompis dyker upp.

Max växer

I Fredags var vi på BMC med Max för vägning igen. Denna gång visade vågen på 4 540 g och han var 56 cm lång, så han växer bra vår lille grabb. Inte så konstigt med tanke på att han typ vill äta från Tinas bröst dygnet runt.

Vi har haft lite besök här i helgen också. Först var Perra och Karin här med sina barn igår och idag kom Tinas kompis Malin hit med sin familj. Tack för alla fina presenter till vår gosse! Båda familjerna hade ju två små gossar i ettårsåldern, Joel och Hugo. Djäklar vad jag tyckte de var stora! När Perra bytte blöja på Joel här hemma såg det ut som en tonåring låg på skötbädden jämfört med vår Max.

Här hemma går det mesta bra med Max förutom att han inte gärna vill sova lika bra på nätterna som på dagarna. Dessutom är han ju väldigt tutt-galen vilket blir lite jobbigt för Tina och vi försöker nu att få honom att snutta på en napp istället men det går sådär.

Efter ännu en natt med lite sömn vankade jag runt med honom flera timmar innan han äntligen somnade vid sjutiden imorse. Då kan jag ärligt säga att tankar på att skaffa ett syskon till Max kändes långt borta :) Hur som helst så är det märkligt för när han väl sover 3 timmar vill man nästan väcka honom för man längtar efter att gosa lite :) Snart är det natt igen och Tina och jag håller tummarna för en bra natt!

Sporten i helgen

Oavgjort mot Svennis gäng
Jag och Perra har nyss sett Liverpool spela oavgjort borta mot Manchester City. Det känns lite tungt att Liverpool inte tog tre poäng då man var det bättre laget och hade flera vassa chanser i andra halvlek. Tyvärr saknade man kylan i avgörande lägen och dessutom storspelade Man Citys backlinje. Måste säga att Mascherano väl måste vara en av världens tre bästa defensiva mittfältare. Han fullkomligt äter upp alla mittfält Liverpool möter.

När det gäller Premier League måste jag säga att det är lite otäckt hur olika domslut denna säsong har påverkat ligatabellen. I varje omgång är det flera tveksamma straffsituationer där spelare filmat till sig straffar eller så är det offsidemål som blir mål osv. Domarna har ett jättesvårt jobb men jag tycker standarden i år har varit väldigt ojämn. Det där att det alltid jämnar ut sig tycker jag också är rent bullshit för övrigt.

Skidframgångar
Spelade in Längdskidåkningen igår och kikade i efterhand på loppen vilket var trevligt. Inte varje dag man ser två svenska skidtjejer imponera så mycket som Kalla och Hansson gjorde igår. Dessutom två pallplatser för M Hellner och A Södergren på herrarnas lopp. *kul*

Junior Hockey-VM
Kikade lite på slutperioden då Sverige besegrade Kanade i en grymt underhållande match av det jag hann se. Helt underbart när svenskarna avgjorde med sitt fjärde mål då det återstod 7 sekunder :) Apropå domare så finns det nog ingen levande människa som klagar mer på dessa än Niklas Wikegård. Ibland håller jag med honom men ibland är han så enögd så det blir pinsamt.

Nya skridskor

Idag köpte jag nya skridskor på Team Sportia. Mina gamla Bauer från 1983 ersätts nu av ett par nyare Bauer Impact som hade kostat 1500 kr men var nedsatta till 499 kr på Team Sportia! Rena lotto att köpa skridskor eftersom det är omöjligt att veta hur de är förrän man åkt med dem men jag hoppas de blir bra även om de kändes lite stora i affären. Förhoppningsvis får jag inte så superont i fötterna efter någon minut som med mina nuvarande :)

Jernvallens bandyplan har ju öppet på nyårsaftonen och nyårsdagen mellan 9-15 ifall någon är sugen på att åka eller spela lite? Hör gärna av er till mig i så fall så får vi se när det passar för alla.

Helg igen

Oj vad dagarna går fort och man måste ju säga att det minst sagt har blivit en rejäl omställning här hemma nu när vi blivit en familj. Det fungerar ändå väldigt bra även om det förstås är lite jobbigt när Max har magknip och ej vill sova vissa nätter. Idag ska vi till BVC igen och bland annat väga honom med mera.

Förutom det ska vi åka in på Onoff och även gå på stan här i Sandviken. Vi ska dels byta ut någon julklapp och så ska jag kika om det finns några skridskor på Team Sportia till mig. På eftermiddagen kommer Palle och Sandra hit så att de får träffa Max och även berätta lite för oss hur de hade det i Thailand.

Nu är det ju snart 2008 och i slutet på året brukar man ju sätta ihop lite Årslistor så vi får väl se om jag får lite tid över till detta. Trevlig helg på er!

Grattis Världen

Kanal 5 sänder ju nu repriser på Filip och Fredriks reseprogram Grattis Världen som sändes förra vintern eller nåt. Som vanligt med dessa två sjuka herrar är avsnitten av lite skiftande kvalité men väldigt underhållande. Helt klart skulle det vara roligt om de gjorde ännu en säsong Grattis Världen liksom Boston Tea Party.

Ett djäkligt roligt avsnitt är när de åker till Sydafrika för att hänga med en svensk jägare ut på savannen. Filip är ungefär lika rädd för vilda djur som jag skulle ha vart ha ha.

Se avsnittet här >>

Annat klipp från Nya Zeeland >>

Boxing Day

I England kallas Annandag Jul för "Boxing Day" och då är det ju tradition för många att se fotboll eftersom Premier League alltid spelas denna dag.

Jag hann med att se andra halvlek i matchen Chelsea-Aston Villa och det var verkligen en makalös match och Premier League när den ligan är som allra bäst. Otroligt händelserikt så att till och med trötte Arne Hegerfors nästan gick upp i falsett. För mig som Liverpoolsupporter var det ju också en njutning när Aston Villa på övertid kvitterade till 4-4! För övrigt tycker jag alltid den där regeln om straff och utvisning vid frilägessituationer kan slå alldeles fel och borde ses över.

Efter detta var det dags för Liverpool att möta bottenlaget Derby på bortaplan. I dessa hektiska blöjbytartider känns det oerhört tryggt att ha digitalboxen med hårddisk för övrigt *ler*. Liverpool gjorde en ganska blek första halvlek men kontrollerade matchen rätt bra. Målet gjorde Torres på ett väldigt snyggt sätt men det var också det enda den briljante spanjoren bidrog med denna dag.

I andra halvlek spelade Liverpool bedrövligt utan vilja och engagemang mot ett uselt Derby. Det höll på att straffa sig rejält men som så många gånger förr klev Steven Gerrard fram och avgjorde i slutminuten *PUST* Jag svor en hel del framför tv:n under denna match kan jag lova men otroligt skönt med tre poäng hur som helst.

God fortsättning

Julafton
Vår lille son var inte alls sugen att sova natten till julaftonen så vi var rätt trötta den här dagen jag och Tina. På förmiddagen badade vi lille Max och till skillnad mot för första badet på BB så verkade han uppskatta badet denna gången.

På eftermiddagen kom min mamma, broder och hans familj hit en sväng på lite fika och julklappsutdelning. Min lätt stressade broder och de andra hann inte vara här så länge eftersom de skulle vidare och ville vara hemma tills Kalle började på tv:n.

Lite senare vid 16-tiden kom Tinas mamma, tre syskon och Jerker hit. Tinas mamma som ju arbetat som kock fixade julmaten och vi hade ett fantastiskt julbord med allt möjligt. Nu är jag ju lite speciell så jag nöjer mig ju med köttbullar, potatis och lite julmust men gott var det och roligt för de andra att ha lite att välja på. Min mamma var också här under kvällen och jag tror hon hade en ganska bra julafton vilket känns skönt eftersom jag ju vet att saknaden efter pappa alltid är extra stor vid sådana här dagar.

Efter maten blev det julklappsutdelning och vår käre lille Max börjar redan bli bortskämd och fick massor av paket från våra släktingar. Mycket fika och godisätande blev det också förstås hela kvällen. Vi kikade lite på tv innan våra gäster åkte hemåt vid 22-tiden. Vad härligt att slänga sig i sängen och sova tänkte vi men det tyckte inte Max som hade en jobbig natt pga magknip eller nåt annat och höll oss vakna till kl: 04 på morgonen innan han somnade.

Juldagen
För första gången sedan jag blev 18 firade jag inte juldagen genom att ha storfest med kompisar och gå på krogen. Jag vet inte om några andra av mina kompisar var ut heller faktiskt och jag känner absolut ingen längtan efter det heller.

Eftersom vi sovit så dåligt några nätter så passade Tina och jag på att sova lite under dagen de stunder då Max sov. Vi hade en lugn skön hemmadag där vi inte gjorde någonting förutom att pyssla om vår son och tittade på tv.

Annandagen
Idag har vi varit ute och åkt lite bil med Max. Först var vi till Årsunda och besökte kyrkogården där Tinas bäste vän Annika ligger begravd. Vi tände ljus och visade upp vårt underverk Max för henne. Sen åkte vi förbi Nisse och Susanne för att surra lite en snabbis innan vi åkte vidare. Vi tog även en tur till Kungsgården för att tända ett ljus på pappas grav också och visa upp son-sonen för honom. Efter detta blev det ett besök på McDonalds och åter hem till tv-soffan för att se fotbollen.

God Jul!

Då är det julafton och det blev inte mycket sömn för oss inatt heller eftersom stackars Max verkar vara lite förkyld eller nåt. Fast vi är hyfsat pigga ändå och nu ska vi låta vår gosse ta ett litet julbad så får vi se vad han tycker om det.

Jag, Tina och Max kommer att fira jul här hemma i radhuset och under dagen/kvällen kommer våra familjer hit också, så det blir nog full fart. Jag har nog nämnt tidigare att julen för mig brukar kännas som en ganska jobbig tid av olika anledningar men nu när vi har Max så känns allt genast lite roligare.

God Jul till alla som läser detta!

Liverpoolseger

Eftersom jag spelade hockey igår när Liverpool spelade och senare var fullt upptagen av annat så fick jag kika på matchen imorse istället. Liverpool mötte Portsmouth hemma på Anfield och vann ganska komfortabelt med 4-1.

Fernando Torres visade ännu en gång sin klass och gjorde två mål och vilken glädje man känner över att Liverpool äntligen har en världsklassforward i laget igen! Andra spelare som är värda beröm för matchen igår är Mascherano och Sami Hyypiä. Skönt med en lugn hemmaseger inför de viktiga veckorna framöver!

Jobbig Lördag

När jag spelade hockey hade Tina lite sällskap av kompisen Anna som var här för att hälsa på Max. Broder med familj hann också hit på ett litet besök så nu har alla fall de flesta i vår släkt hälsat på underverket.

Max ville inte gärna sova igår på dagen och under kvällen sen var han väldigt ledsen och skrikig. Usch vad jobbigt det är att inte veta vad som är fel och när inte ens Tinas bröst hjälper. Stackars dem som får barn som har kolik säger jag och måtte det inte hända oss. Vi tror att Max hade ont i magen och gav honom lite "minifom" vilket ska kunna hjälpa.

Nån myskväll vid tv:n blev det inte för oss men vid 22-tiden somnade äntligen lille Max helt utmattad och vi också. Sen blev det en ganska ok natt med tre blöjbyten och amningar där Max däremellan sov bra. Nu verkar allt mycket bättre men självklart får man räkna med fler sådana dygn där allt inte är frid eller fröjd :)

Jag som alltid skrytit med att jag ej behöver någon sömn är oftast supertröt på nätterna numera när jag stapplar iväg och ska byta blöja medan Tina däremot måste ha fått superkrafter och orkar hur mycket som helst!

Seger i hockeymatchen

Ja igår drog man alltså på sig en hockeyutrustning igen för första gången sen man var 14-15 år, typ 23 år sedan alltså. Matchen mellan oss i gamla Stensätra mot före detta SIBS slutade 10-9 till oss efter en mirakulös vändning av oss!!! SIBS hade länge ledningen med flera mål men på slutet hämtade vi in och tog ännu en prestigeseger. Ifjol vann vi ju internmatchen i innebandy med 12-2 eller nåt.

Oj oj vad ovant det var med hockeyklubba och den blytunga pucken. Inte underlättade det när man spelade med 3 nr för stora hockeyhandskar och en alltför lång klubba heller. Fast jag gjorde 6 st av våra mål så det var ju ok ändå med tanke på att jag är oduglig på att skjuta :)

Det var fruktansvärt jobbigt att spela men oj vad roligt! Detta är ju något vi i kompisgänget borde göra någon gång! Kanske när Roffe, Wanke eller Åsberg fyller 40 i vår eller nåt?

Ishockeymatch på G

Imorgon eftermiddag ska mitt innebandylag spela en internmatch i Ishockey i ishallen på Jernvallen. Det blir tydligen gamla Stensätra som möter SIBS och det ska bli så djäkla roligt att dra på sig en riktig hockeyutrustning igen.

Sist jag gjorde det var väl 1984 eller nåt och det blir spännande att se hur pass duktiga/dåliga mina innebandykompisar och jag själv är på ishockey nu för tiden.

Besök på BVC

Efter en jobbig natt för Tina och Max med lite sömn så var vi på förmiddagen till Barnavårdscentralen för en första kontroll efter BB-vistelsen. Det var första gången förutom hemresan från BB som vi var ute med Max. Att byta blöja, klä på honom, byta blöja igen, ordna med bilstolen, göra i ordning sig själv och åka är inget som är gjort på fem minuter kan man väl konstatera.

Jag var lite orolig för att Max skulle gråta och skrika konstant på BVC eftersom natten var lite jobbig men det gick jättebra. Han väger numera över 4 kg vilket ju känns skönt. Amningen fungerar bra alltså. Allt annat såg bra ut också och vi fick även lite bra information och tips.

På eftermiddagen tog vi en första promenad med barnvagnen och det tyckte Max om verkar det som. Nu ikväll köpte vi hem lite kinamat och myste i soffan framför tv:n alla tre. Tina som förstås fortfarande ligger efter med sömnen gick sen och la sig vid halv nio och efter en "brist på bröst-attack" fick jag besviket tassa upp och lämna ifrån mig min älskade lill-gosse där uppe i sängen också.

Jag som hade tänkt kika på Ulf Lundells nya DVD med Max och lära honom lyssna på bra musik men nu får han sova lite med mamma istället medan jag kikar på DVD:n.

Brynäs på TV

Ikväll visas Brynäs hemmamatch mot Luleå på Canal + så jag, Tina och Max tänkte ha en liten hockeykväll här hemma. Det vore helt underbart med ännu en trepoängare så att Brynäs fortsätter knapra in poäng på lagen ovanför och samtidigt håller de andra bakom sig. Tips! 3-1 till Brynäs efter mål av Widing, Brendl och Månsson.

Chris Simon

Måste få skriva några ord om hockeyspelaren Chris Simon som numera spelar i N.Y Islanders. Efter hans senaste överfall där han stämplade en motspelare över benet med sin skridsko så blir han nu avstängd 30 matcher.

Med tanke på allt han gjort tidigare under karriären så tycker jag det vore självklart att avstänga honom på livstid från spel i NHL. Jag tycker att det ska vara tacklingar och även lite gruff inom hockeyn men helt klart blir det för mycket när spelare kan göra saker som skulle innebära fängelse om de gjorde det ute på gatan. NHL påstår ju att de vill stävja våldet vilket förstås är bullshit eftersom de vet att slagsmål är en del av hockeyn där borta och som publiken vill se. Sen får man tycka vad man vill om det.

Pappalivet

Nu har vi varit hemma från BB i lite mer än två hela dygn och självklart blir det en enorm omställning här hemma. Vi har bara varit hemma och 90% av tiden ägnas ju åt Max genom blöjbytten, tvätt, amning mm.

Igår blev jag utsatt för min första kiss/bajsattack av Max då har numera har upptäckt hur skönt det är att göra sina behov när jag tagit av blöjan och helst även tvättat honom klart. Tyckte jag var smart som hade en handduk som förkläde men det hjälpte föga :)

Just blöjbytena var nog något jag hade bävat lite för men hittills har det gått väldigt måste jag säga. Fast jag skulle inte direkt skulle protestera högljutt om det fick gå lite mer tid mellan dessa stunder om man säger så. Max är väldigt snäll och lugn just när jag byter blöja på honom måste jag säga. Han ligger mest och kikar och funderar kanske varför något så enkelt tar så lång tid för pappa.

Lite krångligare var det i början med kläderna. Dessa "bodys" med knappar överallt eller helställ där man ska lirka ut de små händerna och fötterna utan att göra illa hans sköra kroppsdelar. Fast det går också bättre och bättre.

Den lugnaste stunden på dagarna är nog förmiddagen som nu. Då brukar Max kunna sova hela två timmar ibland och då kan Tina även passa på att vila lite välförtjänt.

Igår hade vi lite släktbesök här hemma och fick lite fina paket med kläder till Max vilket ju alltid är roligt. Han är ju en stor knodd så den minsta storleken är nog snart utväxt gissar jag :)

Tänk att jag som aldrig haft någon speciell barnlängtan skulle falla så pladask för en liten krabat som honom. Man tycker ju om honom så mycket så det gör ont i hela kroppen och allt det jobbiga glömmer man bort fort när man håller honom i famnen kan jag lova.

Nu ska jag återgå till tvättstugan och lite senare idag ska vi nog ta vår första promenad med honom i barnvagnen har vi tänkt.

Förlust för Liverpool

Det mesta i vårt liv handlar ju numera om nyfödde Max förstås men igår fick jag alla fall chansen att se mitt Liverpool på tv. Det var kvartsfinal i ligacupen mot Chelsea på bortaplan och tyvärr blev det förlust med 2-0.

Hade lite svårt med koncentrationen på matchen i första halvlek då jag hade en liten bröstsugen parvel i famnen som inte förstod att hans favoritlag spelade match på tv:n. Liverpool vilade en hel del spelare vilket jag tycker är helt ok när det är ligacupen. Tyvärr fick Chelsea det viktiga förstamålet genom Frank "jag kan bara göra mål genom att skjuta på någon motspelare och in i målet" Lampard vilket tyvärr blev ödesdigert. När sen Peter Crouch fick totalt hjärnsläpp och blev utvisad var det hela tyvärr kört.

Det som är trist med att Liverpool åkte ur ligacupen är ju att de här matcherna innebär nyttig speltid för spelare som Jack Hobbs och andra truppspelare. Sen är det förstås alltid trist att förlora mot Chelsea även om man inte alls har samma hatkänsla till det laget nu när Mourinho är borta.

Ny match i ligan på lördag och nu är det massor av trepoängare som gäller om Liverpool ska hänga med i titelracet. Personligen tror jag Man United kommer att ta hem ligan som det känns nu. De har bästa truppen och blir inte lika lidande av Afrikanska mästerskapen som Arsenal blir efter jul.

Äntligen hemma!

Idag fick vi jag, Tina och Max äntligen åka hemåt på eftermiddagen efter att ha varit på BB i tre dygn sedan vår lille gosse fötts. Det kändes både helt underbart och lite läskigt att åka hem från trygga BB men allt går bra.

Ikväll och imorgon ska vi bara försöka ta det väldigt lugnt och försöka sova ikapp lite om det nu går :) Finns mycket att berätta från förlossningen och annat som hänt de senaste dagarna men återkommer kanske om det imorgon.