Läktarskandalen

Ja vad ska man skriva om skandalen på Söderstadion igår? Så djävla trist att se att det finns så många idioter som är så sugna på att ställa till bråk.

3 saker jag reagerar starkt på...

För det första kommer spelare, ledare, journalister och andra tjata om att det minsann bara är en liten liten klick som ställer till detta! NEJ! säger jag då för jag tycker att det är obegripligt många snorungar som verkligen vill bråka när det väl har satt igång! I en perfekt värld skulle den idioten som kastar in föremål genast bli attackerad av andra supportrar och utpekad så att vakter kan föra bort den personen men så var det inte igår även om förstås flertalet supportrar tar avstånd. Jag tycker ändå man blundar för problemet om man tror att det enbart är cirka 10 personer som ställer till detta! När väl poliserna försöker skapa ordning så är det ju massor av snorungar och även äldre idioter som inte vill nåt hellre än att kasta grejor eller ta sig in på planen och bråka!

För det andra så kommer det snackas om att de här som bråkar inte är intresserade av fotboll. Där håller jag inte heller med för vad än folk drömmer om så finns det många fotbollsfans som tyvärr kokar över alldeles för lätt och är bråksugna. Flera av dem följer sitt lag hela säsonger och bråkar kanske 1-2 gånger. Försvarar dem absolut inte men jag tycker det är naivt att bara tro att de som bråkar är såna som är där för enbart den sakens skull och aldrig ser matcher annars. Tyvärr finns det massor av idioter i den stora massan som gärna hänger på när de extrema idiotfansen visat vägen!

Till sist så måste man ta till hårdare tag mot dem som verkligen bråkar. Skjuter du en raket eller kastar ett föremål mot en människa på stan är det stor chans att du åker dit för misshandel men i samband med fotbollsmatcher verkar man kunna göra det mesta utan att riskera åtal! Numera sänds ju matcherna på tv och idioterna filmas så visa vilka pajaser de är och låt deras föräldrar se sina barn stå där maskerade på läktaren och skrika slagord mot polisen!

Var inne på Bajens forum och kikade och jag tycker synd om de riktiga fansen för Hammarby har ju i vanliga fall en härlig supporterkultur. Ändå blir man lite less när man ser att en hel del bajenfans ändå fortsätter skylla på domaren för att han enligt dem "gav" Djurgården 2 mål vilket är kraftigt bullshit!

Bra av Anders Linderoth och Tom Åhlund, Hammarbys tränarpar att ta rejält avstånd och inte mesa i det här läget. Självklart ska de fans som var inblandade ha livstids avstängning från matcherna och nu blir det nog några matcher inför tomma läktare för Bajen...... Hoppas fansen som satt igång bråket är nöjda med det resultatet...

0 Kommentarer - Skriv gärna!: