Fyrverkerier

Varje år vid nyår köper folk fyrverkerier för miljoner kronor. Jag har själv köpt en hel del men tycker egentligen att det är fullkomligt bortkastade pengar. Det vore ju kanon om alla som köper fyrverkerier istället gav pengarna till Röda korset eller något liknande. Förutom all nytta pengarna skulle göra så skulle antalet olyckor vid nyår minska och alla stackars djur skulle slippa en mardrömskväll.

2 Kommentarer - Skriv gärna!:

Josefin sa...

Jag håller fullständigt med. Visst har man själv köpt fyrverkeri för stora pengar men nuförtiden så känns det oerhört onödigt.

Där vi bor nu så small det överallt under nyår och satan va pengar folk gör av med under den lilla tiden. Antingen ge pengarna till mig eller nån annan som behöver :)

Anonym sa...

Har ju firat de senaste 2 årens nyårsaftnar i Reykjavik och de skjuter helt sinnesjukt mycket raketer och tårtor och smällare. Dock har de haft en sak som är jäkligt bra, att de som sålt "Flugeldar" har fram till i år endast varit Idrottsföreningar, scoutrörelser, räddningskåren etc så pengarna har gått till rätt bra ändamål så många har skyllt på att det är i välgörande ändamål de köpt så förbannat mycket fyrverkerier. Tyvärr så har det nu blivit tillåtet för vanliga affärer att börja sälja så de kommer väl sälja dem billigare och sno alla pengarna...