Härliga prestationer

Charlotte Kalla
Både igår och idag har jag förstås fortsatt att följa Charlotte Kallas framfart i Tour de ski. Igår vann hon ju helt överraskande hela sprinttävlingen och följde upp idag med att komma tvåa i 10 km klassiskt. Helt sjukt hur någon kan prestera så fantastiskt i sex tävlingar i rad på mindre än en vecka vid 20 års ålder.

Helt klart känns det lite som när Carolina Klüft slog igenom och nu längtar man redan till Söndagens avslutande lopp. 10 km i fristil med en avslutning på 3 km uppför en slalombacke och Charlotte Kalla har förstås ett väldigt bra läge men man måste samtidigt betänka hur sliten hon måste vara. Hur det än slutar har hon gjort en bragdinsats denna veckan och måste nog redan nu nämnas som en bragdguldkandidat 2008! Vinner hon kommer jag dessutom njuta extra över att hon slår en av de tidigagare dopade finskorna!!! För övrigt väldigt synd att det inte är VM eller OS i år.

Småkronorna
Oj vilken rysare det blev i semin mot Ryssarna. Helt underbart när Sverige gjorde målet på övertid och tog sig till final mot Kanada. Vore för övrigt helt fantastisk om Sverige kunde slå kaxiga Kanada och det känns ju väldigt kul med tre Brynäsare med på planen i finalen. Ikväll är det ju också Mora-Brynäs på tv vilket vi förstås ska kika på. En hyfsad krock blir det ju när Sverige-Kanada sänds nästan samtidigt men det problemet löser vår digitalbox tack och lov.

0 Kommentarer - Skriv gärna!: