Sjukling

Igår kväll var vi hos Fagge och Sara hela nyårskvällen vilket var jättetrevligt. Vi blev bjudna på jättegod mat med efterrätt och spelade lite spel mm. Max tyckte om att vara borta på nyår och sov mest hela kvällen.

Inatt har Max sovit rätt bra med 2-3 timmars perioder men imorse var han väldigt varm så vi tog febern på honom. Den visade 39,1 vilket ju är väldigt högt och speciellt när han är så liten. Vi blev förstås lite oroliga och Tina ringde sjukvårdsrådgivningen. Först lät det som om vi skulle åka in till barnläkaren direkt eftersom det rekommenderas när så små barn har hög feber. Fast efter att sjuksköterskan pratat med barnläkaren fick vi istället beskedet om att vi istället skulle besöka en vanlig läkare vid h-centralen i Sandviken vid 18-tiden ikväll. Ok, tänkte vi även om vi hellre fått tid direkt och hos barnläkaren.

Sedan kollade Tina lite på Internet och skrev bland annat i forumet på familjeliv där flera mammor skrev om hur deras barn fått RS-virus när de haft liknande symptom som Max. De som skrev till oss tyckte alla vi skulle åka in direkt och någon tjej som arbetade som barnsjuksköterska tyckte absolut att vi skulle åka in direkt. Då blev vi förstås mer oroliga och bestämde att vi skulle ta febern igen först och sen skulle jag ringa för att säga att vi kommer in. Nu hade febern tack och lov gott ner till 37,7 och vi bestämde att vi får avvakta lite till.

Det är ju lite vanskligt det här med att utbyta information via Internet eftersom man ju nu fick läsa flera skräckhistorier om bebisar som slutat att andas när de var förkylda som Max mm. Dessutom vet ju inte de som gav oss råd hur pass förkyld och hostig Max är eller inte. Det man som vanligt kan konstatera är att sjukvården fungerar så att man absolut ska stå på sig för att få hjälp direkt.

Hur som helst så vet vi sen tidigare att hög feber när barn är så här små kan vara väldigt farligt så går febern upp igen så åker vi in oavsett vad de säger.

0 Kommentarer - Skriv gärna!: