Till Thailand

Imorgon bitti ger vi oss till Thailand och det ska verkligen bli underbart! Har inte brytt mig ett smack om väderprognoser eftersom alla som varit där verkar haft kanonväder men nu när jag kikade på CNN, BBC´s vädersajter såg det inte så roligt ut. Åska och regn förutspås i veckan men samtidigt skriver folk som är där nere att deras prognoser oftast inte stämmer alls så vi får hoppas på det. Tycker jag haft min beskärda del av otur förra gången när det var sämsta vädret på 20 år i Thailand.

Efter att ha följt folks resor via resedagboken och fått mycket information på forum så har vi valt att förboka boende lite mer än vad som var tänkt från början. Till exempel på Phi Phi så finns det väldigt ont om prisvärda boenden och vi har ingen lust att gå omkring o leta flera timmar som vissa gör så därför har vi bokat alla nätter där. Visst kan man spara en del pengar genom att boka på plats och pruta men nu vet vi att vi kommer bo bra på vår ganska korta resa vilket känns skönt. De sista två nätterna ska vi bo på norra delen av Phi Phi i en deluxe-bungalow precis vid stranden och det ser vi verkligen fram emot. Det är ett sånt ställe dit folk åker på smekmånad. Dessutom väldigt nära till Bambo Island som är en paradis-ö med grym snorkling.

I Bangkok hittade vi nyligen ett helt nybyggt 5-Stjärnigt hotell som ligger helt perfekt med gångavstånd till bästa shoppingen i Bangkok. Det kostade bara 600 kr per natt och efter att ha läst alla superomdömen om hotellet och fått rådet att boka direkt från en Bangkok-svensk så bokade vi även detta hotell i förväg. Siam at Siam Design heter hotellet och det blir nog en perfekt avslutning på denna resa.

Så här ser vår resplan ut:
Kata Beach 21-25 Mars
Phi Phi 25-29 Mars
Ao Nang 29 Mars - 2 April
Bangkok 2-4 April

Nu ska Herr och Fru beslutsångest sätta igång med packningen på allvar här! :)

0 Kommentarer - Skriv gärna!: