Hockeysurr

Då är första omgången i Stanley Cup-slutspelet nästan klar och jag kommer att återkomma till våra NHL-tips lite längre fram när de 7:e matcherna spelats.

Kikade på match 6 i serien Detroit-Calgary igår och det vore märkligt om inte Detroit tar den serien och går långt i år med det kanonlaget de har. Fast i NHL har det ju ofta visat sig att bra lag på papperet inte alls innebär nån självklarhet att man ska gå långt i Stanley Cup.

Jag brukar tycka att det kan vara ok med lite slagsmål men i NHL blir det ibland alltför överdrivet. Igår visade Calgary verkligen upp hur man är dåliga förlorare och sen ville de väl sätta sig i respekt inför morgondagens match. Pinsamt att se hur spelarna i Calgary höll på och i spetsen var lagkaptenen Jarome Iginla som var ruggigt frustrerad över att Niklas Lidström totalt plockade ned honom.

Värst var ändå reservmålvakten Jamie McLennan som fick hoppa in med tre minuter kvar. Han började med att slasha Detroits Johan Franzén i knävecken 3-4 gånger och när han sen blev utvisad för detta gjorde han en basebollsving med målvaktsklubban i magen på Franzén. Se klippet här Det borde ju innebära en lång avstängning tycker man men vi får väl se.

Lagkapten Iginla gjorde också flera fula saker och borde verkligen bli avstängd nästa match men jag räknar med att det inte blir så heller. Svenska Marcus Nilsson i Calgary var även han sugen på att slåss och utmanade Kris Draper i slutsekunderna men denne nappade inte och istället blev Andreas Lilja i Detroit galen på honom men domarna hann emellan. Lite "gurgel" som de alltid säger på tv kan vara roligt men just de här råa överfallen och när de sopar på varandra för fullt utan handskar tycker jag kan bli lite väl i NHL. Kul att se hur alla sex svenskarna i Detroit gör så bra ifrån sig och samtliga bidrog till den klara segern över Calgary.

Micke Nylander toppar slutspelets poängliga och jag måste ännu en gång säga att jag tycker han är en underskattad spelare här hemma i Sverige!

Tittade lite på näst sista matchen mellan Nashville-San Jose och av det jag såg så var tyvärr San Jose klart bättre och nu får man väl se om Foppa slutar eller hur det blir. Jag hoppas nog ändå att han fortsätter men att han för en gångs skull kan hålla sig lugn och vänta till december eller nåt med att börja spela. Då kan han leta skridskor till sina problematiska fötter och vila upp kroppen och kanske kunna avsluta en fantastisk karriär på ett bra sätt.

Fortsätter Niklas Bäckström vara så usel i egen zon som han varit i JVM, Tre Kronor och Brynäs i vissa matcher kommer han knappt få speltid i Washingtons farmarlag. Man kan liksom ha överseende med att vissa lirare spelar med små marginaler när de presterar nåt framåt men "Bäckis" känns ganska iskall just nu och jag hoppas det vänder tills VM.

Frölunda har verkligen gjort en supervärvning när de lyckades knyta till sig Linköpings Andreas Holmqvist!

Johan Davidsson borde utbilda alla andra svenska spelare i hur lätt det är att spela hockey om man verkligen "åker" skridskor istället för att glida. Han skulle dessutom kunna ha en kurs i hur man tar in pucken i zonen vid numerärt överläge för där är han grym.

Om Tampa förlorar mot New Jersey och "Honken" kommer till VM så har Bengt-Åke verkligen flyt för annars tycker jag fortfarande han har fel när han inte satsade på Micke Tellqvist.

0 Kommentarer - Skriv gärna!: