Champions League

Har nyss bevittnat hur Liverpool krossade Toulouse med 4-0 hemma på Anfield. Snacka om att fransmännen var bleka och jag gladdes rejält åt Liverpools fina spel även om motståndet var svagt. Liverpool har ju en enorm bredd och byter större delen av mittfältet och båda forwards till varje match nu. Jag tycker hittills Rafa Benitez matchat laget på ett väldigt bra sätt och i kvällens match tycker jag det var extra roligt att se Benayoun/Arbeloa imponera till höger på mittfältet. Kul också att forwards fortsätter prestera bra oavsett om det är Torres/Voronin eller Kuyt/Crouch. Två yngre spelare fick också visa upp sig och även om 20-årige brassen Lucas Leiva bara fick spela 25 minuter så känns det som ännu en grym mittfältare till Liverpools redan överbefolkade centrala mittfält :)

Före matchen hölls en liten minnesceremoni för Rhys Jones den 11-årige pojken som sköts till döds i Liverpool när han spelade fotboll. Tydligen var den lille killen ett stort Everton-fan och för första gången nånsin spelades Evertons sång på Anfield. Pojkens mamma och hans bröder var där och när publiken sen sjöng You Will Never Walk Alone fick man verkligen rysningar.

VM i Osaka

Jag tycker mycket om att kika på friidrott så nu trivs jag när det är VM!

Carolina Klüft är ju verkligen fantastisk men lider ju av att hon så ofta har överträffat sig själv så att man nästan blir besviken när hon inte gör pers inom varje gren. En suverän insats ännu en gång och skönt att höra Miro Zalar i radion som inte hycklar med konkurrenten Blonskas tvivelaktiga bakgrund.

Sanna Kallur springer final imorgon och det var nog bra för svensk media och många svenskar att se att det finns fler konkurrenter än Perry som kan ta guldet. Visst kan allt hända och men tar hon medalj så är det oerhört stort. Jag tycker ibland media håsar upp svenskarna så att deras insatser av vissa anses vara besvikelser vilket är lite synd.

Johan Wissman imponerar ju också stort o tänk vad roligt om han kunde göra en bragd och ta sig till final. Kanske kan han göra en tid ner mot 44.75 eller nåt?

Mustafa Muhammed gjorde också en grym insats men hade förstås inget att sätta emot Kenyanerna när de drog upp långspurten. "Det var länge sen jag var så här trött" sa Musse efter loppet. Konstigt! :)

Det blir spännande imorrn hur som helst med häckfinalen, Wissman i semi och sen höjdhoppsgrabbarna!

Officiella sajten med tider >>

O glöm inte att SVT sänder på webben ifall man ej kommer åt en tv! När det gäller SVT så tycker jag det hörs rätt tydligt att Jonas Karlsson och Gärderud inte riktigt kommer hundra överrens. Mycket irritationer där emellan. Många väljer tydligen att se friidrotten på Eurosport för de anser att kommentatorerna där är överlägsna så man kanske ska prova det. Fast själv anser jag Hård, Karlsson o Gärderud är bra också.

Helgen som var

Innebandycup
Gick upp tidigt i Lördags morse för att deltaga i en innebandycup i Gävle. Spelade två matcher och skulle ha spelat en tredje men fick en liten bristning i vaden så jag fick kasta in handduken. De två matcher jag var med spelade vi tyvärr inte särskilt bra men o andra sidan är det ju början av säsongen så...Nu får det bli en veckas vila men sen hoppas jag vaden är bra igen så jag kan träna mig ordentligt i form.

Bröllop
På eftermiddagen åkte vi till Avesta för att deltaga på Tinas systers bröllop. Linda och Jerker gifte sig vid en herrgård i Avesta och det var verkligen ett mysigt ställe. Tina och lillasyster Nathalie sa att de minsann inte skulle gråta nåt men bara de såg en skymt av den vackra bruden i hennes fina klänning så snyftade de rejält *ler* Efter vigseln blev det bröllopsfest inomhus med massa massa god mat, vin, godis mm. Jag fick även dansa en vals med Tinas lillasyster och det gick väl inget vidare men jag skyller på innebandyskadan och att låten var allt annat än en vals i mina musiköron :) Stort grattis till Linda och Jerker och tack för den trevliga tillställningen.

Digitalbox
I helgen fick vi äntligen den nya digitalboxen och vad underbart det var att vakna upp lite bakis i Söndags och tassa nerför trappen för att kika på Sunderland-Liverpool i efterhand. Ska bli kul att lära sig boxen ordentligt och äntligen får jag se fotboll med bra bild på stora tv:n via Canal +

Förutom detta så var vi mest hemma i helgen och tog det lugnt framför tv:n.

Innebandysäsong

Då har innebandysäsongen dragit igång och jag kommer även i år spela med Sandviken IBK. Vi vann ju division 4 ifjol så i år blir det spel i division 3 där vi får möta lag från Gästrikland och Dalarna. Egentligen tycker jag division 4 hade varit mer lagom för vårt lag och även mig eftersom jag var väldigt tveksam till att spela i år och nu blir det dessutom lite resor men det kan ju inte hjälpas nu. När jag gav klartecken till att spela så berättade jag för lagledningen att jag inte vill känna press att spela varje match i år eftersom det ju händer en del saker här hos oss i vinter. Dessutom är kravet en träning i veckan för att vara aktuell till match så skönt att ha den valmöjligheten.

Vårt mål får nog bli att hålla oss kvar för även om vi har fått tre bra nyförvärv så är truppen ganska ojämn måste jag säga. Det känns hur som helst lite roligare i år nu när man lärt känna grabbarna från både Stensätra och SIBS lite bättre.

Hemsidan för Sandviken IBK >>

Småmålsspel

Eftersom vi har träningar med laget Tisdagar och Fredagar passar det ju ypperligt att jag har mina småmålsträningar på Onsdagar och Torsdagar. Vi i gamla Storviksgänget + några andra kör vidare i Norrsätra och just nu är vi detta gäng: Jag, Fagge, Wanke, Falk, Henka Larsson, Jompa, Neno, Micke Siesing, Leffa Sjöberg och Magnus Nordahl. Vi spelade för första gången igår och det blev nästan 2 timmars tokspringande! Ruskigt kul men också fruktansvärt jobbigt eller vad säger du Stefan "indianen" Wanke? ;)

På Torsdagarna blir det som vanligt spel på Murgårn med lite folk som jobbar inom kommunen och deras bekanta. Ett roligt gäng med lite +40 gubbs och där även Jompa, Neno och Wanke är med.

Tänker köra på så mycket jag kan nu i September-Oktober för att få igång flåset och hålla min "sympati-gravid-ökande" mage i schack :) Sen hur mycket innebandy det blir beror ju förstås på hur mina onda ljumskar håller och hur min gravida flickvän kommer må lite längre fram.

Svenska filmer

I helgen såg vi två svenska filmer som kan rekommenderas även om de inte direkt platsar på topp 10 listan. Två starka treor får de filmerna av oss båda i betyg.

Se upp för dårarna +++
Helena Bergströms film om två tjejer med helt olika bakgrunder som träffas när de båda ansöker till polisskolan. Svårt att beskriva filmen men en typisk sån där "feelgood" film som på många sätt är jättebra men ibland i vissa scener känns lite kalkonaktig. Jag törs nog alla fall rekommendera den för jag tror de flesta jag känner skulle gilla den.

Den svaga länken +++
Ännu en i raden av Beckfilmer man har sett och denna är kanske inte den bästa men stundtals riktigt spännande och alla sidorhistorier med Inger vs Gunvald, Becks granne mm. är ju alltid underhållande.

Någon annan som sett dessa filmer och vill kommentera?

Domarpajas

Liverpool - Chelsea 1-1
Jag brukar inte tillhöra dem som skriker högst på forum om att domaren förstört matchen mm. Fast i dagens match var domare Rob Styles verkligen i centrum på ett olyckligt sätt. Straffen han tilldelar Chelsea är sjukt billig och helt klart hoppar Malouda innan Finnan ens nuddar honom. Perra och jag som såg matchen ihop var då överrens om att det inte var straff liksom många andra. Fast inte Chelseas matchredaktion hos Svenska Fans som anser att vi fick igen för det (enligt dem) tveksamma målet i Champions League-semin 2005 *suck* Herr Mourinho tyckte att domaren gjorde en bra match och att när domaren blåser straff så är det så sade Mr Hyckel.

Sen ger han ett gult kort till John Terry och en stund senare ytterliggare ett gult kolt till någon Chelsea-spelare men ingen vet vem? Förmodligen Essien som redan hade gult men ingen utvisning där inte!!! I efterhand har tydligen Styles hävdat att han gav även det andra gula till Terry??? Blir inte någon av dessa Chelseaspelare avstängd i efterhand kommer jag muttra rejält och tyvärr var det ett ännu ett stort misstag som kan ha påverkat utgången av matchen. Att titta på domarens agerande här gör nog ingen något klokare va?

Sen till sist måste jag få klaga på avstånden vid Liverpools farliga frisparkslägen. De bör väl vara mer än 5 meter??? Hur fan kan domarna ideligen missa det där med avstånden och varför klagar inte spelarna mer över detta?

Liverpool gjorde en stabil match och hade bra perioder i början av båda halvlekarna. Helt underbart mål av Torres och sen tycker jag Pennant gör en bra match på kanten. Alonsos inledning av matchen var bedrövlig och får mig är han helt klart ett sämre alternativ på sin position än Mascherano. Jag vill inte påstå att Liverpool spelade ut Chelsea eller nåt men jag tycker mitt lag var närmare segern och det känns djävligt trist att domarens insats blev så avgörande denna gång.

Så här skriver Erik Niva i Aftonbladet om matchen >>

Svennis hysteri
Trodde Man United skulle köra över City totalt med tanke på hur de första 20 minuterna såg ut men efter Citys överraskande ledningsmål kom United av sig rejält. Även om svensk media kan bli lite tröttsam när det gäller Svennis måste man verkligen ge honom och Hasse Backe beröm för hur värvat och styrt upp Man City. Snacka om drömstart och sen har de ju den kommande världsbacken Richards där bak. Skapligt att hålla nollan när de har en vilsen hittejoel där bak för även om han gjort vissa bra ingripanden Schmeichel JR så ser han otroligt vilsen ut ibland. I luftrummet får ju mittbackarna sköta allt och gör det förbannat bra Richards och Dunne. Verkligen synd om Isak som missade den här inledningen med sitt Man City.
***
Ny tavla av Jens Lehman i Arsenal och nu dyker det nog upp en ny målvakt hos Wengers gäng inom kort. Tänk att Roffe fick så tokrätt när han tippade att årets tavla skulle Lehman göra.
***
Att Svennis säkert är svår att få intervjuer med kan jag köpa men varför gör inga tidningar eller tv-kanaler någon lång intervju med Hasse Backe??? Det måste ju bero på att City förbjuder honom tala med media för annars skulle det förstås vara väldigt intressant att få höra honom berätta om hur det är att vara tränare i Premier League mm.
***
Till sist vill jag bara upprepa att det ALLTID är en njutning att se en match där Jens Fjällström får vara med som bisittare. Han lyckas med att säga mer intressanta saker under EN match än vad t ex Glenn Hysén har lyckats med på 10 år hos Viasat!

Snart match

Riktig SuperSöndag idag då det först är Man United - Man City och sen matchen med stort M då Liverpool tar emot Chelsea hemma på Anfield! Känns väldigt nervöst och det skulle ju vara så underbart att få se Mourinhos dåliga förlorar sida ännu en gång.

Jag hoppas på följande startelva: Reina, Finnan, Agger, Carragher, Arbeloa, Pennant, Gerrard, Mascherano, Riise, Kuyt, Torres

Tips: Man United-Man City 2-1 och Liverpool-Chelsea 1-1

Hoppas mina röda hjältar är snälla mot Drogba idag nu då så han inte får bollen i huvudet eller något annat hemskt

Snart helg

Lunch på jobbet och äntligen Fredag igen! Har haft en väldigt lugn vecka men nästa vecka kör vi äntligen igång lite kurser så det händer något på jobbet. Det blir en lugn helg och jag har innebandyträning både Fredag och Lördag. Det ska bli skönt eftersom det har blivit dåligt med tennis den senaste veckan. Ute är det halv storm som vanligt och Aftonbladets ständigt utlovade högtryck lyser med sin frånvaro.

Skulle fått nya digitalboxen idag men den var försenad vilket jag nästan hade ställt in mig på. Lite synd för det hade varit roligt att fått se supermatcherna på Söndag i Premier League på stora tv:n med bra bild! (hoppas jag)

Fredag och Lördag blir det nog filmkvällar och vi tänkte nog kika på splitternya Beck och filmen Underbara Älskade som Tina gärna ville se. Trevlig helg!

Kalle Anka

Fortsätter med det fantastiskt mogna temat serier. Förmodligen mest Bodare och jag som tycket det är roligt men men :) Kalle Anka var en annan stor favoritserie i min ungdom och jag hade nöjet att få den i postlådan en gång i veckan under många år.

Lite typiska namn som förekommit i Kalle:
Gymnasten - O. Smidig
Mattanten - Maj. O. Näs
Doktorn - Doktor Magnesyhl
Turkisk hungrig bibliotekarie - Hammed. Massamat
Författare om barnuppfostran - R. Otting
Lärarinnan - R. Agata

Kändisbaserade namn:
Sim Basänger, Golf Dumgren, Opera Vindfri, Klant Ostwood, Bosse Sprängsten

Typiska ord:
Långtbortistan, kvack, uschiamig, skinntorr m.fl.

Kalle Quiz - Vad heter dessa åtta figurer?

Buster

Det här inlägget handlar om serietidningen Buster som förgyllde min ungdom från slutet av 70-talet tills nån gång runt 1988 när jag jag av någon anledning slutade läsa tidningen? Vilka härliga minnen! Underbara sportserier som Fotbollsfantasten, Greppet Direkt, Kom igen Stefan, Knockout Charlie, Bullen, Nicke, Dick Skyttekungen, Spökliraren, IFK Trumslagaren, Kid Cox med flera.

Några klassiska Buster-ögonblick:

  • Terry värvas till storlaget Kingsbay i serien Bröderna Marks
  • Edward och Jorma blir proffs i Everton
  • Waller och Swate spelar med Barnes United
  • Chris och Jack hånglar i serien IFK Trumslagaren
  • Gordon Stewart dör i en flygplansolycka i serien Arvtagaren
  • Dynamite Danny möter Al Sharkie i tungviktsfight

Gör gärna min snabbt ihopsnickrade Buster-Quiz >> där ni får välja om ni vill svara på tre poäng eller gå ner till två poängsnivån mm. OBS! Man får inte läsa kommentarerna först och göra Quizen sen utan börja med Quizen först tack :)

Vilken serie tyckte ni var bäst? Vad hade ni på quizen? Busterminnen? Det är väl inte bara jag, Bodare och Persson som har minnen gissar jag :)

Rust och inköp

Nu när det snart är höst börjar jag tänka mer och mer på det som kommer hända i December. Bara allt fortsätter gå väl så blir jag ju pappa för första gången då. En overklig men härlig känsla :) Jag har ju aldrig varit någon kille som bara gått och suktat efter att få barn men just nu känns allt väldigt rätt måste jag säga.

Barnvagn
Vi har hittat en barnvagn som vi tror kommer passa oss. Vi ska ju förstås kolla på den först och här känner jag att Tina kommer ha stor beslutsrätt :) Den heter Cango Nissa och den verkar bra enligt de som har erfarenhet av den. Dessutom kan vi nog ordna ett bra pris eftersom jag känner killen som säljer dem.

Sen är det ju massa andra grejor som ska köpas in och det är ju tur att Tina har koll som jag skrivit tidigare för jag är helt vilsen när det gäller vissa grejor *ler*

Kikade på dolda kameran på Kanal 5 igår och då var det om bäbisar som kräktes på sina föräldrar brrr. Det blir till att ta fram gamla "Screammasken" för att skydda sig men o andra sidan kanske den lille och Tina blir lite rädd då :)

Rust
Vi ska börja med att rusta i ordning barnrummet har vi tänkt och sen får vi se hur det går. Jag är ju inte direkt "Äntligen hemma" typen men kan tycka att det vore roligt att nån gång prova på lite rustning-light åtminstone. Vi hade ju lite planer på att lägga klickgolv men o andra sidan är de rätt hårda så det kan ju bli att jag kollar med min kompis Jens som har golvläggningsfirma också. Sen blir det väl till att måla eller tapetsera eller både ock och jag kan avslöja att det varken blir flickrosa eller pojkrött!

Chelsea

Nu ser det ut som om Chelsea köper Sevillas Daniel Alves för runt 350 miljoner kronor och vissa Chelseafans liksom Mourinho tycker att de får betala överpris bara för att de heter Chelsea. Ja inte så konstigt eftersom de är den enda klubben i världen som köper spelare vad fan det än kostar! Känns ruggigt surt att Liverpool backade ur ifjol när Alves ville till klubben och kostade hälften!

Vet att jag tippade Man United som ligasegrare men frågan är hur något lag ska kunna stoppa Chelsea? Så här skulle en internmatch kunna se ut och då har jag ändå utelämnat Makelele, Diarra, Ferreira, Sinclair och Sidwell!!! Är det fler än jag som tycker de har skaplig bredd?

Cech
Alves – Terry - Carvalho - Ashley Cole
SWP - Lampard - Essien - Malouda
Drogba - Sjevtjenko

mot

Kalou - Pizarro
Joe Cole – Ballack - Mikel - Robben
Bridge - Ben Haim - Alex - Johnson
Cudicini

Överkörning

Valencia - Elfsborg 3-0
Precis som väntat blev det en riktigt otäck överkörning i gårdagens kvalmatch till Champions League. Valencia krossade Elfsborg med 3-0 och fick boråsarna att se ut som korpspelare med slalompjäxor på fötterna.

Självklart kan man inte förvänta sig så mycket annat med tanke på att Valencia är ett världslag MEN det är ruggigt trist att bli påmind om hur långt efter svensk fotboll är när det gäller passningsspel, förstatouch, konsten att slå inlägg som inte flyger upp till molnen mm. Elfsborg har dessutom tre mittfältare som alla är med eller är aktuella för landslaget och då tycker jag att man har rätt att kräva att de ska kunna hålla bollen inom laget mer än 10 sekunder.

Valencia bjöd på härlig fotboll det måste sägas och speciellt tycker jag att Silva är en härlig spelare som jag gärna hade sett i Liverpool!

Tack Gerrard

Var ju på Cityfesten igår kväll och lyckades helt otroligt nog undgå att höra nåt alls om Liverpoolmatchen som Roffe snällt nog spelade in åt mig. Tina fick svara i telefon och läsa sms:en under kvällen för säkerhets skull :) Det var underbart att vid sjutiden imorse lite småbakis pallra sig ner för trappen och se matchen i efterhand! Som man har längtat efter detta!!!

Själva matchen var en ganska typisk Liverpoolmatch på bortaplan. Man imponerar inte speciellt men borde ändå ha avgjort matchen innan Aston Villa kvitterade till 1-1. Fast hur som helst så kliver förstås Steven Gerrard fram och sätter sin grymma frispark när det endast återstår fem minuter av matchen! Hur många gånger har han inte klivit fram när det som mest behövs vår fantastiske kapten i Liverpool!!!

Torres gjorde en skaplig första halvlek där han glimtade till stundtals och Babel gjorde ett piggt inhopp. Annars handlade det mesta offensivt om Gerrard medan kantspelet inte fungerade särskilt bra vilket ännu en gång retar upp mig över att man inte köpt in något större namn till vänsterkanten. Nu får man hoppas att Babel eller Kewell hittar hysterisk form för jag vill inte se Riise där match efter match!

För övrigt börjar Arne Hegerfors bli lite väl trött nu va? Han ock Bosse Hansson är dom enda som kan låta totalt ointresserade när något exceptionellt händer i en match. Önskar Niklas Holmgren hade fått referera Gerrards frispark istället för seg-Arne! Hur som helst en djäkligt skön och viktig seger för nu gäller det att hänga med från början denna säsong!
***
En njutning som Liverpoolare att se Man United spela powerplay mot Reading utan att lyckas göra mål. Wayne "jag kan skrika fuck off mot domarna tusen gånger utan att bli tillsagd" Rooney blev dessutom skadad vilket förstås är ett jätteavbräck för United. Fast två tappade poäng och Rooney borta behöver inte innebära någon större katastrof för det laget tyvärr eftersom de ju som bekant värvat en del bra andra offensiva spelare.
***
En journalist på Expressen skrev igår en liten artikel om den enligt honom spännande och sprakande matchen Sunderland-Tottenham. Sen skrev han också att han inte kunde förstå hur Tobias Hysen kunde välja Allsvenskan före detta? Hmm för det första så var matchen tristare än ett avsnitt av antikrundan och för det andra verkar svenska journalister inte ha fattat att stannar han kvar så blir det bänken eller läktaren.
***
2-0 borta mot West Ham är förstås den bästa start Svennisgänget kunde få! Gissar att Grip fick ta fram dragspelet i bussen hem till Manchester :)
***
Även om Arne Hegerfors är tröttare än någonsin så gör ju alltid Canal Plus bra sändningar. Bäst är förstås Jens Fjällström som utklassar alla andra experter med sina analyser. Det enda jag kan anmärka på när det gäller Canal Plus är att jag önskar att de oftare använde sig av bisittare under matcherna.

Inför Premier League

Imorgon startar äntligen Premier League vilket för många av oss fotbollsälskare är det enda skälet till att man ibland längtar till höst/vinter.

Här nedan kommer några av mina synpunkter och tips inför årets säsong.

1. Manchester United
Imponerade stort ifjol och med tanke på hur de har värvat kommer laget knappast bli sämre. Tevez, Nani och Hargreaves förstärker truppen rejält och jag såg att Unibet gav 2 ggr pengarna på vilket lag som gör mest i ligan. "Scummen" är nog ett ganska säkert spel där gissar jag *tyvärr*

2. Chelsea
Har förstärkt med deras mått sparsamt men klokt. Nu har man sett till att laget inte är lika känsliga för skador på exempelvis Terry och just mittförsvaret ser äckligt svårforcerat ut. Malouda kommer förmodligen göra bra ifrån sig på vänsterkanten och framåt har man ju Drogba som var grym ifjol. Ska Chelsea ta hem ligan måste någon av Kalou, Pizarro eller Shevchenko lyckas bredvid Drogba och dessutom måste laget klara den svåra perioden när Afrikanska mästerskapen spelas efter jul då man får klara sig utan några nyckelspelare.

3. Liverpool
Mitt kära Liverpool har verkligen förstärkt laget till denna säsong men ändå inte precis som jag hade hoppats. Framåt ser det mycket bättre ut i och med nyförvärven Torres och Voronin liksom Ajax-talangen Ryan Babel som kan spela både till vänster på mittfältet och framåt. Mittfältet ser starkare ut i år men fortfarande är vänsterkanten ett stort frågetecken! Kommer Babel eller evigt skadade Harry Kewell att lyckas där? Här hade jag velat se någon större värvning av Liverpool även om Babel är ett spännande namn. Ett annat frågetecken är vänsterbackspositionen där spelare som Riise, Arbeloa och Aurellio enligt mig inte håller klassen för ett lag som vill utmana om ligatiteln.

Ska Liverpool verkligen utmana Man United och Chelsea måste bortaspelet förbättras kraftigt! Här tycker jag Rafa Benitez har ett stort ansvar att se till så att laget inte fegar för mycket på bortaplan som ofta var fallet ifjol! Enligt Benitez ska Steven Gerrard få spela mer centralt denna säsong vilket jag tackar för och jag hoppas verkligen Liverpool kan anfalla med lite mer folk och förbättra sin offensiv för då kan jag acceptera en tredjeplats i ligan utan att gnälla allt för mycket. (Mer om Liverpools trupp i senare blogginlägg)

4. Arsenal
Känns väldigt trist och förutsägbart att tippa de fyra stora så här men även om det är lite populärt att tippa Arsenal som flopp så tror jag laget minst kommer fyra i ligan. Jag har stor respekt för Wenger som tränare och även om förlusten av Henry måste kännas blytung så har Arsenal massor av duktiga talanger i laget. Ifjol när Henry var skadad spelade laget ändå en bra fotboll och skapade mer målchanser under en match än vad vissa lag skapar på en hel säsong men det brast i målskyttet. Kan Robin Van Persie eller Da Silva vara lyckosamma med målskyttet tror jag laget kan slåss med Liverpool om tredjeplatsen.

Plats 5-8
Ja snacka om att det kommer bli ett getingbo i mitten av ligan. Tottenham ser som vanligt intressanta ut på förhand och med de anfallsspelarna de har i laget kan de bara inte undvika att komma top 6 tycker man. Newcastle har också ett intressant lag på papperet men stort frågetecken för backlinjen och om M Owen kan komma tillbaka skadefri och hitta formen? Everton, West Ham och Bolton är väl andra lag som kommer slåss om dessa placeringar. Svenskgänget Manchester City då? Ja jag tycker de är svåra att analysera. Många många värvningar men jag gissar nog att de kommer hamna runt 8-11 plats i ligan.

Bottenstriden
Här är jag väldigt dåligt insatt men Sunderland, Derby och Wigan ligger nog risigt till liksom Fullham.

Skytteligan: 1.Drogba 2.Tevez 3.Obafemi Martins
FA Cupen: Liverpool
Först att bli sparkad: Sammy Lee, Bolton
Snackis: Svennis förstås. Han kommer kritiseras, hyllas, buas ut på bortaplaner, sätta på gamle drottningen Elisabeth och vara inblandad i massa andra skriverier förstås!

Nu vore det ju förstås roligt om några av mina fotbollsintresserade kompisar kommer med lite synpunkter och egna tips om årets säsong!

Äntligen Fredag

Semestern
Nu när semestern är slut och om man ska sammanfatta så har jag haft en rätt skön lugn semester. Tyvärr har ju vädret inte varit som man skulle önska även om alla på mitt arbete verkar tycka att det minsann inte alls har varit så illa. Vädret har väl varit ok men nog vill jag gärna ha några fler soldagar på stranden och lite mindre blåst för att jag ska bli nöjd. Bäst med semestern är att jag och Tina haft det väldigt bra ihop och att vi dessutom fått umgås mycket parvis med många av mina kompisar. Det har varit svårt att bygga upp parrelationer när man hattat mellan olika förhållanden som jag gjort men nu har vi några trevliga par att umgås med vilket känns kanon. Alla tennismatcher med Wanke har också bidragit till lyckad semester liksom besöken från Lillsvedarna Johan och Pelle.

Jobb

Har lunch på jobbet nu och då är första veckan avklarad. Vi har det väldigt lugnt just nu och helt klart känns det som jag måste börja se mig om efter ett nytt jobb men VAD är ju frågan??? :(

Min mor
I början på veckan var vi med på budgivning på ett radhus till morsan men priserna i Sandviken på radhus är numera hysteriska så vi var tvungna att ge oss. Synd för det radhuset var helt helt perfekt för henne och nu får vi fortsätta letandet. Stackars morsan ska under denna höst göra många stora förändringar i sitt liv som att slå igen affären hon jobbat i/ägt hela sitt vuxna liv, flytta från huset där hon och pappa bott sen 1980 och lite annat. Förhoppningsvis hittar vi någon lösning under hösten så att hon kan inleda ett nytt bra liv som pensionär med vovve och hitta lite nya umgängen och intressen. Kul för oss också om farmor bor ganska nära :)

Cityfest
I helgen är det Cityfesten i Gävle där man varit så ofta genom åren. Detta år känner jag mig inte alls speciellt sugen på att trängas men Tina och jag ska alla fall in på Lördag en sväng då "Palle" och Sandra har fest. Förmodligen får vi gäster från Stockholm hemma hos oss på Lördag och som hänger på ut vilket ska bli trevligt.

Barnet
Tina mår ganska bra just nu förutom hennes bäcken som strular. Hoppas det fungerar hyfsat för henne att arbeta 50% nu ett tag. Vi är i vecka 23 nu och tydligen kan barnet höra våra röster och sen känna igen dom liksom om man spelar en viss musik mm. Så nu ska jag hem och leta på nån bra Uffe-låt i helgen och tokspela he he. Det är väldigt mycket som ska inhandlas som jag aldrig haft en tanke på och när Tina visade mig listan var svimningen nära :) Nädå mycket kan vi ju handla senare förstås men det känns tryggt att jag har en flickvän som har koll och kommer bli världens bästa mamma måste jag säga.

Idag blir det tennis på eftermiddagen och som vanligt blåser det men det gynnar mig eftersom Wankes lobbar blir lidande ;) Sen blir det nog filmkväll med tacos för mig och Tina. Någon som har tips på någon bra film???

Ny digitalbox

Sen vi flyttade till radhuset har vi bara haft analog TV med kabelvisions utbud som ingår i vår föreningsavgift. Även om det fungerat helt ok så är det lite trist med dålig bild på vår LCD-TV och att man saknar vissa kanaler. Jag har länge suktat efter DVD eller Digitalbox med hårddisk och har nu beställt digitalboxen Topfield 5710 som ska vara en digitalbox som ger fin bild via Hdmi och har massor av bra finesser.

Kombinerar man den digitalboxen med ett Boxer-abonnemang på 24 månader så fick man ner priset en hel del. Förutom Boxers basutbud så valde jag Canal + som tillval vilket innebär ca 320 kr i månaden. Känns lite surt att betala såpass mycket när vi har de flesta kanalerna redan men det är ju det här med digitala bilden och kanaler som Canal + 1/2, Tv4 Fakta/Film, TV9 som lockar. Hade grym beslutsångest om vi skulle välja Boxer eller Canal Digital men nu väljer jag bort möjligheten att få HdTv och Pay Per View eftersom detta passar oss bättre och blir billigare. Var även kluven över att binda oss till Boxer 24 månader eftersom det tydligen ska hända massor i början av 2008 men nu kör vi på det här hur som helst.

Själva Topfield-boxen verkar grym måste jag säga och om jag tidigare klagat på att man måste vara teknikgeni för att få ut det bästa av dator, Lcd mm. ska ni bara veta vilken djungel detta med digitalboxar är! Man kan ladda hem massor av tillägg (Taps) som får den att fungera bättre och bör ju uppgradera firmware för att få bort lite buggar men jag får lösa sånt efter hand.

Det bästa är ju att man aldrig kommer vara bunden till vissa tider vid tv:n utan på ett lätt sätt kan spela in och kika på fotboll eller babyakuten ;) när vi har tid och vill. Många på forumet hade fått pluspoäng i hemmet av sina fruar och barn för digitalboxen så jag hoppas även min flickvän kommer uppskatta teknikgalningens senaste inköp :)

Nu får det räcka med teknik-inköp för några år känns det som och kommande shoppingobjekt är en barnvagn!

Rock Band

Fick tips av Salle om ett kommande nytt partyspel till Playstation 3 och Xbox 360! Det heter Rock Band och verkar ju grymt coolt måste jag säga. Det är lite som en blandning av Guitarr Hero och Singstar verkar det som. Man kan alltså spela fyra spelare samtidigt då en sjunger, en spelar gitarr, en bas och en spelar trummor. Snacka om succespel på festerna! :) Fast frågan är ju förstås hur mycket instrumenten kommer kosta och hur bra det fungerar. Svaren får de som köper spelet i December 07 eller nåt.

Så här kan det se ut >>

När det gäller roliga spel så kommer det ju även ut ett nytt Guitarr Hero 3 under hösten. Det verkar bli en bra mycket bättre låtlista och sen möjligheter att tanka hem låtar dessutom. Metallica - One, Iron Maiden - Number of the beast med flera...

Bara lite tips för er som vill köpa nytt tv-spel och ha lite roliga partyspel.

Sista helgen

Då har vi haft vår sista helg på semestern och även om vi var lite sugna att åka iväg på nån weekend utomlands eller till Stockholm så var det rätt skönt att bara vara hemma.

I Lördags hade vi en liten fest hemma hos Anders och Elisabeth där även Perra och Karin var med. En trevlig kväll med bad i nya poolen som Anders har byggt in på nya fina altanen. Vi bjöds på god mat och dryck förutom den hemska välkomstdrinken ;) Vi spelade Pratmakarna som är ett sånt där spel där man ska förklara ett ord med andra ord och vi killar krossade tjejerna i både det och Buzz!

Sen kom ju äntligen finvädret i hela tre dagar Söndag - Tisdag så vi har hunnit med att bada och sola lite både här hemma och på Storviksbadet. Lite nostalgi att vara på badet i Storvik där jag tillbringat större delen av somrarna från 6 års ålder fram tills jag var ca 25 :) Vi har alla fall haft en skön lugn semester men självklart hade man hoppats på flera stranddagar. Med facit i hand hade man ju gärna varit utomlands nån vecka men inget att göra åt nu.

Imorgon är det dags för jobbet igen *hurra!!!*

Sportsurr

Gefle-IFK Göteborg 0-2
Jag, Perra, Nisse och Persson var på Strömvallen igår och kikade på Geflematchen denna härliga varma sommarkväll. Tyvärr var det en rätt trist match där Gefle egentligen var det bättre laget i första halvlek men IFK Göteborg har ju en viss Marcus Berg som inte syntes så jättemycket i spelet men när han väl var inblandad agerade han verkligen med pondus och stort självförtroende. I Gefle var Mattias Woxlin som vanligt den bäste spelaren även om en blind sponsor utnämnde Lantto på vänstermittfältet till bästa spelare??? "Sulan" Westlin saknades en hel del i den här matchen för hade han varit tillgänglig kunde Makondele fått förstärkt vänsterkanten istället men att Gefle har tunn trupp är ju ingen nyhet precis. IFK Göteborg imponerade inte nåt särskilt heller men är ju väldigt svåra att göra mål på helt klart.
***
Stefan Nystrand
Ja djäklar vilken tid Stefan Nystrand drog till med! 47.91 i den klassiska simdistansen 100 meter fritt är ju sjukt bra!!! Gick upp morgonen efter för att få se loppet på sporten på frukost-tv men det nämndes inte ens??? Istället vevade man förstås målbilder från Halmstad-Trelleborg med mera och då förstår jag ingenting. Håller med Simon Bank i Sportbladet att man kan likna den kanontiden av Nystrand med att en svensk sprinter springer ner mot 10 blankt på 100 meter inom friidrotten. Det blir roligt i OS nästa sommar att följa honom och Alshammar!
***
Johan Wissman
Känns otroligt roligt med Wissmans framgångar på 400 meter och det ska bli spännande att se DN-galan ikväll ifall han går under 45 sekunder. Kul också med Friidrotts-VM som snart börjar.
***
Källström
Hade verkligen hoppats att Kim Källström skulle hamna i Valencia men uppenbarligen vill Lyon verkligen ha kvar Kim i laget. Med tanke på de summor som Valencia har uppgetts bjuda så får man förmoda att tränarna i Lyon och Valencia har lite högre tankar om Kim än en viss Lagerbäck...

Liverpoolnotiser

Nu är det lottat vilka Liverpool kommer att få möta i Champions League-kvalet och det blev det franska laget Toulouse där både Johan Elmander och Jon Jönsson spelar. Inte någon drömlottning för Liverpool men samtidigt ett lag man bör slå.
***
Träningsmatch igår mot Shanghai Shenhua där Liverpool vann med 2-0 efter två snygga mål av Gerrard och Torres. (Se länkar) Orkade inte ladda hem nån sån där dålig stream av matchen eftersom bilden oftast är usel. Har läst lite om matchen i efterhand och roligt att ungdomarna Leto och Insúa verkar ha gjort bra ifrån sig på vänsterkanten.
***
Om precis en vecka den 11/8 börjar äntligen Premier League och Liverpool börjar med en svår bortamatch mot Aston Villa. Sänds för övrigt i Canal + Sport kl 18:00!!! Återkommer med mina åsikter om nyförvärven och säsongens förväntningar.

The Bitch Tour

Brukar ge lite filmtips då och då men nu tänkte jag ge ett tips om vad ni inte ska se!! Vilket tyvärr precis som i mitt fall förmodligen innebär att många fler tittar *ler* Egentligen borde jag varken skriva eller titta på skiten eftersom det handlar om den pinsamma trion Brinkenstierna, Fadde och Linda Rosing som desperat försöker tjäna pengar.

Linda Rosing känner väl alla igen och ibland vet man inte om man bara ska fortsätta spy galla över henne eller tycka synd om henne. Mest tycker jag synd om hennes barn faktiskt. Otäckt många tjejer har ett bekräftelsebehov men ingen är i närheten av den här tjejen! Linda som för ett år sen skulle bli politiker för att hjälpa unga tjejer och även föreläsa mot utvikningsbranschen för att sen någon månad senare själv svälta sig och tokträna för att få chansen i Playboy är ju alltså hemma i Sverige igen. Hon skulle ju bo i Barcelona och spela in mjukerotiska filmer till mobiler men nu är hon hemma och dessutom ihop med Fadde igen för några veckor då förmodligen. Eftersom Linda tycker att det är för mycket yta och snobbigt i Stockholm vill hon tydligen göra en krogturné ute i landet där man minsann inte skrattar "åt dem" utan istället "med oss" som hon säger i sin nya reality-såpa eller vad man ska kalla den?

För er som ändå inte kan hålla er utan vill se så finns avsnitten på Bubblare.se

Human Trafficking

Human Trafficking ++++

Tänkte bara lite kort tipsa om en väldigt bra film som Tina och jag kikade på tidigare i veckan. Den handlar om människohandel där tjejer i alla åldrar säljs som sexslavar. Vidrig film på många sätt men väldigt bra tyckte vi. Den är från 2005 så de flesta kanske har sett den men annars kan den vara värd att se.

Hänt i veckan

Tisdag
Jobbade denna dag eftersom det är ändå är ständigt pissväder i detta land. Trots att kvällstidningarna på sina förstasidor skriker ut "Nu kommer värmen!!!" Det har de skrivit sedan början av maj nu så nån gång kanske de får rätt *suck*

Efter jobbet åkte vi ut till Brorsan för att ha lite kalas eftersom Patric fyllt 40 år den 23/7. Har inte kunnat fira honom tidigare eftersom de varit ute med båten i Stockholms skärgård. Stort grattis brorsan!!!

När vi kom hade vi gäster från Stockholm hemma i radhuset. Pelle och Anna-Linda hade varit i Hudik hos Pelles föräldrar och passade på att besöka oss på hemvägen. Vi käkade lite av Tinas goda Tacogratäng, drack lite rödvin och spelade Buzz.

Onsdag
En hyfsad dag vädermässigt och vi åkte ut till Högbo alla fyra för en dag på badstranden. Nisse o Susanne, Perra o Karin och barnen kom också dit. Äntligen fick vi spela lite beachvolley också. Nisse och jag krossade Pelle/Perra med 2-1 i set :) Med tanke på att vi förlorade sista setet med 11-1 var det nog tur vi slutade där :)

Mot kvällen åkte Pelle och Anna-Linda hemåt och efter en snabbdusch åkte vi hem till Perra och Karin för grillkväll. Nisse och Susanne + vovven Sally dök också upp. Stina 3 år och Joel som bara är 6 månader var också förstås med stora delar av kvällen. Perra och Karin har verkligen supergulliga barn och visst tänkte man en hel del på att vårt barn kommer vara lika stor som Joel nästa sommar :)

Jättegod mat med lite rödvin och några groggar blev det förutom för Tina förstås som får festa med Trocadero denna sommar. Vi avslutade med lite Buzz på natten där och det var en trevlig kväll. Nisse, Susanne och Sally sov sen hos oss eftersom de inte var "körbara" och hade bilen med sig till Sandviken.

Torsdag
Mysigt att vakna på morgonen och kunna få ropa in en ultra-svans-viftande Sally till sängen :) Längtar verkligen efter att ha en egen hund ibland men får nog nöja mig med att Brorsan har hund liksom Susanne o Nisse och kanske så småningom även min mamma.

Apropå morsan så följde vi med henne på radhusvisning i Norrsätra på förmiddagen. Nu är det verkligen dags för henne att göra radikala förändringar i sitt liv och steg 1 är att flytta ifrån det stora huset i Storvik som säkerligen mest får henne att känna sig ensam nu när inte pappa längre finns med där. Det var ett jättefint radhus som skulle passa henne perfekt men väldigt mycket folk som var på visningen också så det blir nog en tuff budgivning på Måndag är jag rädd.

Sen var det dags för tennis mot Wanke och som vanligt denna sommar blåste det rejält och syntes regnmoln lite överallt utom där vi spelade. Så även om vädret varit dåligt så har vi haft flyt med regnet på våra tennismatcher denna sommar måste jag säga. Efter 6 raka segrar blev det stryk med 2-1 i set. Efter tennisen var jag ruggigt seg så det blev lite pizza, smågodis och filmkväll för oss.

Trevlig helg!!!