Överkörning

Valencia - Elfsborg 3-0
Precis som väntat blev det en riktigt otäck överkörning i gårdagens kvalmatch till Champions League. Valencia krossade Elfsborg med 3-0 och fick boråsarna att se ut som korpspelare med slalompjäxor på fötterna.

Självklart kan man inte förvänta sig så mycket annat med tanke på att Valencia är ett världslag MEN det är ruggigt trist att bli påmind om hur långt efter svensk fotboll är när det gäller passningsspel, förstatouch, konsten att slå inlägg som inte flyger upp till molnen mm. Elfsborg har dessutom tre mittfältare som alla är med eller är aktuella för landslaget och då tycker jag att man har rätt att kräva att de ska kunna hålla bollen inom laget mer än 10 sekunder.

Valencia bjöd på härlig fotboll det måste sägas och speciellt tycker jag att Silva är en härlig spelare som jag gärna hade sett i Liverpool!

3 Kommentarer - Skriv gärna!:

Anonym sa...

Ja svensk fotboll måste göra något ruggigt fel i sin träning. Tror att det är för många gamla uthållighetsnissar som är med o styr. Vi har ju världens längsta försäsongsträning o ändå är vi inte bättre? Många gnäller att d e klimatets fel att vi inte blir bättre, men om man spelar 3-4 månader på knöliga/dåliga/frostskadade planer så fan borde man väl kunna träna på lite bättre boll touch. Tror ju inte att brassarnas sandstränder ser ut som gamla Wembleys gräsmatta. Sen när det kommer till det vi tränat på som kondition o försvars spel så orkar ju inte allsvenska spelare det mot bättre tekniska lag. Nu är ju inte Valencia vilket lag som helst. Man undrar ju hur såna som Holmén & Ishizaki (sämst på plan igår) känner sig efter en sån kväll? De har väl bara väntat på anbud från bättre ligor hela vår/sommarn. Tror de får nöja sig med Danska lr norska ligan som alla andra lovande svenskar...

Anonym sa...

..over and out!

..klockrent Pelle!

Anonym sa...

Håller med Pumba fullständigt jag också!