Droginformation

Igår hade vi en temadag om Droger på mitt arbete. En väldigt duktig och inspererande man som heter Kent höll föreläsning och diskuterade med oss om droger. Han arbetar med att hjälpa människor som har drogproblem och numera arbetar han några timmar i veckan hos oss. Det är väldigt bra eftersom vi har flera ungdomar hos oss som har problem med droger.

Jag har fått ganska mycket sådan här information genom jobbet och på Lillsved tidigare men det är alltid bra att få lite uppdateringar och repetition om detta. Väldigt skrämmande att höra hans berättelser om olika händelser. Med tanke på vad de nyaste modedrogerna gör med folks hjärnor så gäller det att inte ha otur när man går på krogen eller bara tar en promenad på stan!

Han pratade bland annat om Ghb som är en drog som är helt smaklös, luktlös och billig. Ghb är en så kallad "rapedrug" som ofta används när tjejer blir drogade och våldtagna. I vissa fall kan de uppleva och känna allting helt vakna men kan omöjligen prata eller skrika.

Det är skrämmande hur mycket skit droger för med sig och beklagligt att det inte görs mer ifrån samhället/politiker. Något som vi alla måste bli bättre på både privat och inom arbetet enligt Kent är att våga konfrontera om man har en stark känsla av att någon har missbruksproblem. Det är förstås väldigt svårt att göra sådant och ibland hjälper det inte ett smack men enligt honom så är det ett stort problem att de flesta hellre bara låter det fortgå.

Själv har jag aldrig känt mig lockad att prova någon annan drog förutom Alkohol. Fast det är ju lätt för mig som haft en bra uppväxt utan problem att kritisera dem som hamnar i skiten. Med tanke på alla stackars ungdomar som har missbruk i släkten, eller blir utsatt för övergrepp eller lider av depressioner finns ju inget som tyder på att det kommer minska framöver. Det är märkligt ändå kan man tycka att något som ger såna djävulska biverkningar mm kan locka så många men så ser det ut idag tyvärr.

1 Kommentarer - Skriv gärna!:

Anonym sa...

Ja, det är verkligen otäckt med alla droger!! Och som jag har hört är det väldigt lätt att få tag på sån skit i Sandviken. Det är inte alls kul att vara tonårsförälder i dessa tider... =(