SM Guld - Elfsborg

Allsvenskans sista omgång blev rafflande där både Elfsborg och AIK vann sina sista matcher. I Borås spelades en märklig match där de tillresta Djurgårdsfansen jublade åt Elfsborgs mål och om Djurgården hade fått sin rättmätiga? straff där i slutskedet av matchen undrar man ju vilken Djurgårdare som hade velat slå den? :) Hur som helst tycker jag det var roligt att Elfsborg vann guldet eftersom de spelat väldigt fin fotboll och har ett spännande lag + tränare.

AIK har gjort en otroligt bra säsong och kunde ju faktiskt lika gärna ha vunnit Allsvenskan men hade marginalerna mot sig. Spännande med tränaren R Norling som inte är skolad i den där vanliga svenska tränarandan och med tanke på spelarmaterialet är han absolut Årets tränare enligt mig.

Vårt egna lag Gefle IF måste också omnämnas som en av de positiva överraskningarna i årets Allsvenska. Väldigt bra gjort av GIF med den trupp de har att spela sån bra fotboll och att vara ett mittenlag. Det ser tyvärr lite tungt ut just nu inför nästa säsong när Gefle riskerar att tappa tre av de största nyckelspelarna men vi får väl se hur det blir.

När det gäller årets Allsvenska så har den ju inte hållit särskilt hög klass och det märks ju när topplagen inte är i närheten av att gå vidare ute i Europaspelet. Hoppas några lag kan hänga på Elfsborg och satsa på nya arenor nu så att fotbollen får ett litet uppsving.

Nu återstår bara cupfinalen mellan Gefle och Helsingborg och sen ska Häcken kvala mot Brommapojkarna om sista allsvenska platsen. Finns det någon människa som kommer köpa den matchen på Pay-Per-View tror ni?

0 Kommentarer - Skriv gärna!: