Skandalkvällen

O med den rubriken syftar jag förstås på Sverige-Danmark och inte vår roliga festkväll som avslutades på Heartbreak :)

Det finns förstås mycket att säga om det som hände i Köpenhamn i Lördags. Det är ju förstås fördjäkligt att en enda idiot kan förstöra så mycket för många andra och sen tror jag inte en viss herr Poulsen mår så bra idag heller.

Säkerheten i Parken verkar ju vara ett stort skämt liksom de övergödda trötta vakterna som förmodligen inte hade kunnat stoppa en sköldpadda om nu någon sådan skulle vilja in på planen :) Fast trots ökad säkerhet och bättre vakter tror jag ändå det är svårt att stoppa folk att äntra planen om de verkligen vill om man nu inte sätter upp höga stängsel runt planerna.

Något som måste göras här i Norden är att lagarna måste ändras. Det måste bli ett mycket hårdare straff för dem som gör som den här 29-åringen eller för de som använder fotbollsmatcher för ett sätt att bli av med sina aggressioner eller söka "kickar" genom att anfalla poliser eller vanliga fotbollsintresserade människor. I England får en person som beträder gräsmattan ovillkorligen 2 månaders fängelse vilket är helt rätt! Det kanske inte stoppar alla idioter men man tänker nog till en extra gång innan man springer in och kastar en tröja i ansiktet på någon eller attackerar en domare hoppas jag. O samma sak med huliganer i övrigt för jag har aldrig förstått varför det kan vara ok att kasta sten och annat mot en polis utan bestraffning i samband med en fotbollsmatch medans om man gör det på vanliga gatan så åker man in???

Vi i Lillsvedsgänget brukar skoja om att man ser Gröna Gubbar när man har bakfylleångest och jag tror den här 29-åringen som bor i Sverige har samlat all världens gröna gubbar i sin trädgård de närmaste veckorna.

När det gäller matchen så var det förstås en fantastisk match där Sverige var supereffektiva i första halvlek men sen i andra tappade man det mesta. Synd att allt detta hände för vilken underbar känsla det hade varit att få se Ljungberg kliva fram och avgöra matchen i slutminuterna :)

Johan Elmander var ju åter igen grym och man blir ju förvånad om han inte värvas av någon klubb i en större liga än den franska. Nu känns det verkligen som om vägen till EM ligger ganska öppen igen!

0 Kommentarer - Skriv gärna!: