Skellefteå - Brynäs 3-3

Premiären slutade oavgjort för Brynäs efter att Skellefteå kvitterat när det endast återstod 6 sekunder av matchen! Det var ingen höjdarmatch får man säga och det handlade mest om PowerPlay och BoxPlay. Tyvärr tycker jag domaren gjorde 2 stora misstag som blev avgörande. Han borde naturligtvis dömt straff istället för utvisning när Ove Mohlin hakades upp vid friläget. Det andra misstaget sker precis innan Skellefteås kvittering när Lahti missar en solklar Interference på en Brynäsare i egen zon. Med tanke på vilken nivå han dömde efter tidigare i matchen var denna Interference mycket värre än de flesta andra utvisningar han tog.

En poäng får väl ändå vara godkännt i premiären. Återkommer när jag sett några matcher med lite omdömen om de nya spelarna i Brynäs. Igår utmärkte sig ingen särskilt men glädjande att se Peter Nolanders offensivlusta från sin backposition.

För övrigt angående premiären...

I mitten av Juli är det 3500 Skellefteåbor på laget första träning men nu när första elitserimatchen på 16 år spelas i staden är det 1000 tomma stolar i en arena som tar 5200 personer???

Kul att hockeykväll är tillbaka med Jidhe & Wikegård men trodde jag skulle slippa såna där låtsasdebatter nu när Paulo Roberto slutat på Sportspegeln så lägg gärna ner det där och diskuttera hockey på vanligt sätt tack!

Tommy Åström kommer se till att Canal + som vanligt gör proffisionella sändningar från elitserien under säsongen. Skulle dock gärna se någon ny bisittare bredvid utmärkte Niklas Holmgren eftersom man är lite trött på "Ankan". Har han fått livstidskontrakt på att kommentera hockey den gubben? :)

4 Kommentarer - Skriv gärna!:

Anonym sa...

Tja!
Hittade hitta via liverpoolswedens forum. Såg att du lirar innebandy i Storvik, är det med div III laget? Jag lirar i Kvarnsveden så i så fall möts vi år:)

Jack71 sa...

Tjena! Nja jag har spelat i Storvik i många många år o hade funderingar på att spela med dom igen men valde bort det. Några andra kompisar spelar ju där så vi får se vilka som vinner av er då? :)

Anonym sa...

har nu sett samtliga mål från premiär matcherna (nästan),och sett väldigt många kanon avslut rappa handledare upp i krysst kanon skott från backar .......
något som precis som vanligt lyste med sin frånvaro i brynäs
micke lindh.... herregud ...vilken dålig avslutare, man saknar Bissett
och Willy Lindsrtöm
tyckte dock både Olander och Angell såg bra ut

Jack71 sa...

Persson/Ja tänk vad mycket det gör om man har några bra skyttar i laget. Se på Lihtner, J Mattsson m.fl. Tänk att få se A Dackell få skottläge och sprätta upp den i taket. Den dagen lär aldrig komma :)

Håller med om att nya backarna såg rätt bra ut och verkade vara offensiva.