Nils Liedholm

Lite mer sportnyheter och idag har alltså den legendariske fotbollsspelaren Nils Liedholm somnat in 85 år gammal. Av det man läst, sett och hört i efterhand så tillhör ju Liedholm en av våra största fotbollsspelare genom tiderna och han var ju dessutom väldigt stor som tränare i Italien också.

Jag har både läst hans bok och sett många intervjuer med honom och måste säga att han verkar ha varit en enormt speciell människa med fötterna på jorden och som Italienarna respekterade enormt. Il Barone kommer vara saknad av många i både Italien och Sverige gissar jag.

2 Kommentarer - Skriv gärna!:

Anonym sa...

Kommer ihåg en gammal story från tidigt 90-tal när ett gäng fotbollstränare från Hälsingland var ner o gick tränarutbildning i Italien ledd av Svennis o Grip. Hursomhelst så åkte några taxi i Rom på väg till en match o började snacka lite med Taxichaffisen. Berättade att de gick en tränarutb. som Svennis höll i. Chaffisen svara! Si si! Signore Ericsson, very good man. Sen berätta de att Brolin var med o hjälpte till o att de varit ute o ätit med han varje kväll. Taxiförarn sträckte på sig o vart ännu mera entusiastisk o hans englsk itlienska sprudla om att Brolin nog skulle bli en av de allra bästa i hela Serie A! Sen berätta de att de varit hemma hos Nils Liedholm på middag o kollat in hans vingård och nu skulle möta honom på Roms Olympia stadio. Taxichauffören såg ut som han sett ett lik och skrek Il Barone! Mama Mia! sen drämde han igen taxametern som hade tickat upp på en rejäl summa och sa - Den som känner Il Barone och har varit gäst hos honom, betalar inte för att åka i min Taxi...

Anonym sa...

He he. Skön story.