Händelsen i Rödeby

De flesta har väl läst om den tragiska händelsen i Rödeby där en 50-årig man skjöt ihjäl en 16-årig kille med hagelgevär och skadade en annan yngling svårt. Tydligen har detta ungdomsgäng trakaserat familjen under en lång tid och även varit inblandade i en del annat skit. Svårt att veta i nuläget exakt vad som har hänt och jag tycker man ska vara försiktig med att tolka sanningar genom media. Däremot funderar jag en del på vad ungdomsgängets föräldrar har sysslat med det senaste året. Har de brytt sig över huvud taget eller tror alla tonårsföräldrar att deras barn minsann inte skulle göra något dumt även om de har flera polisanmälningar på sig?

Ibland tycker man att föräldrar skulle prövas likt de som adopterar innan man har rätten att skaffa ett barn för det är trist att se hur många ungdomar som växer upp utan föräldrar som tar sitt ansvar! Sen att ungdomar själv har ett ansvar och att Soc oftast inte klarar av att hantera detta är en annan sak.

När man idag läser om hur ungdomar i "gänget" nu skriver på Lunarstorm hur de ska släcka hela familjen som hämnd med mera blir man ju deprimerad. Självklart verkar det som om pappan i familjen har använt mer nödvåld än vad som krävdes MEN det skulle aldrig behövat gått så långt om polisen, socialen och föräldrar gjort mer. Alla är förlorare i detta precis som Aftonbladets Johanne Hildebrandt skriver i sin krönika.

3 Kommentarer - Skriv gärna!:

Anonym sa...

Ja det är verkligen tragiskt att det ska behöva gå så långt.

Anonym sa...

Ja herregud! Vissa får då sätta barn till världen och sen mer eller mindre inte uppfostrar dom o ger dom en bra uppväxt, medans andra får ligga under lupp i flera år innan de kan bli föräldrar.

Det är så vansinne hela situationen det i Rödeby, så små ynglingar ränner runt och terroriserar en hel familj - sedan fortsätter med hoten att nu blir det hämnd.. Hur långt får det gå? Otäckt iallafall...

Jack71 sa...

Läste lite igår om den här dödsmisshandeln i Stockholm och en av de drivande snorungarna i misshandeln har ju tydligen en pappa som knarkar och misshandlar kvinnor så där är ju ännu ett exempel...