Sportveckan

Zlatan
I Måndags fick ju TV4 en exklusiv intervju med Zlatan vilket förstås blev en jättenyhet i media dagen efter. Expressen lyckades knåpa ihop 4-5 artiklar på sportsidorna om det Zlatan sa i intervjun. Bland annat sa ju Zlatan att det inte var omöjligt att han nån gång i framtiden spelar i Allsvenskan för vem vet som han sa. Detta innebar ju förstås rubriken "Zlatan vill spela i Malmö FF" Jaja så fungerar ju kvällisarna och när det gäller intervjun så var den väl helt ok förutom att jag har svårt för Ola Wenströms insmajlande stil gentemot Zlatan.
***
Det blev ingen guldbagge för Dida men däremot fick han två matchers avstängning och en vecka i skamvrån.
***
Hammarbyskandalen
I Måndags var det dags för ännu en så kallad skandal på Söderstadion där matchen tillfälligt fick avbrytas efter att supportrar ännu en gång slängt in grejer på planen. Det finns mycket att säga om detta och visst är det märkligt att vissa andra klubbars fans inte fick samma uppmärksamhet vid värre händelser MEN jag tycker Hammarbys supportrar måste sluta att enbart skylla allt som händer på media och ta tag i de problem de har också!
***
Rolle Nilsson till MFF var en lika illa bevarad hemlighet som den gången då James Keane enbart var i Borås för att handla på Ellos
***
Brynäs förlustrad
Imorse såg jag matchen Mora-Brynäs som slutade 2-1 och det var en match där Brynäs mycket väl kunde ha vunnit. Mora har ju sin finske målvakt som räddar dem match efter match men han ingår ju också i spelet. Nu var detta sjunde raka förlusten för Boorkens gäng och det känns som Brynäsare förstås djäkligt jobbigt. För mig är det fortfarande helt obegripligt att Wikegård och en del andra tippat Brynäs i absoluta toppen och som favorit till SM-guldet? Samtidigt trodde väl ingen att det skulle gå så här illa heller med den breda truppen och lyckade starten. Brynäs känns ibland lite som Liverpool. Bredd finns så det räcker och blir över men när andra lag som HV, Linköping, Timrå har riktiga förstafemmor som producerar så saknar man en sådan i Brynäs.

Nu fortsätter ju media skriva spaltmeter om Boorkens rotationssystem även om han inte ens längre bedriver det. Det här får Leif Boork faktiskt skylla sig själv över en hel del eftersom han gjorde det han gjorde i Södertäljematchen och hur det sett ut nu om han spelat med bästa laget där får vi ju aldrig veta. Jag vill inte att Leif Boork ska få sparken och sen måste jag också ännu en gång berömma honom för hur han hanterar media i denna situation. Nu måste det ju snart bli en seger så att detta vänder men det känns ju redan nu som om det är stor risk att laget kan missa slutspel vilket känns väldigt surt.
***
Länktips 1: Aftonbladets NHL-blogg
Länktips 2: Soccernet
***
Landslaget mot EM
Igår körde man ju enkelt över Liechtenstein och bjöd på ganska rolig fotboll. Väldigt svårt att dra några växlar på den matchen men roligt att få se lite underhållande spel från landslaget hur som helst. Mittfältarna Chippen, Svensson och Linderoth gjorde många bra saker på planen och så tycker jag även Källström gjorde ett väldigt fint inhopp. Längtar redan tills på Onsdag när vi blir klara för EM!
***
Ikväll ser vi fram emot att ännu en gång höra Ellos-Moses analyser i Fotbollskväll på SVT. Oslagbart när Glenn Strömberg blev hyllad på torget av fanatiska Italienare och Moses i studion berättade hur han själv känner likadant när kommer hem till Borås
***
Jag har säkert glömt massa från veckan men det mina sportintresserade kompisar i så fall fylla i bland kommentarerna!

4 Kommentarer - Skriv gärna!:

Anonym sa...

Sa Moses om hyllningarna från folket "hemma" i Borås berodde på det han gjorde på fotbollsplan eller på hans tidiga skådespelar talanger???

Anonym sa...

Ola Wenström kan mycket om fotboll, men jag stör mig på hans konstanta stomatol-leende.

Didas karriär över?? Man kan ju bara hoppas!

Som vanligt när det gäller suportrar som bråkar eller kastar in saker på planen är det bara ett fåtal som gör det. Kanske man ska sluta kalla dem "Hammarbysupportrar" eller Gnagare då de inte är värda att nämnas i dessa sammanhang. Har många på jobet som är helt besatta av sina lag och åker på alla bortamatcher också. De menar att de har en klick brottslingar med sig som skiter fullständigt i resultaten för sitt lag. Nästan att de vill förlora för att få med sig alla andra i bråk och stök.

Rolle är klok och duktig, men det ansåg man om Jonas Thern också. Det blir ett mandomsprov nu i MFF där det finns många viljor och en brokig skara spelare. Men hoppas ändå att han lyckas.

Som Boork själv säger; det här har tagit för stora proportioner! Det är nu spelarna som ska fixa detta och vända. Det har varit flera uddamålsförluster så man är ju inte direkt usla.


Till sist:
Än en gång: Svensson är en viktigare spelare för Sverige än Källström!

Anonym sa...

Ja Stomatol Ola skulle nog glatt gð ner pð knä och gapa stort eller böja sig framåt o sära på "buttcheeksen" för en liten liten kommentar av hans stora kärlek Zlatan

Anonym sa...

tänkte jsg skulle skriva nåt om sverige matchen åxå, men jag är för sur än! utspelad av Nordirland! Jippie