Sportveckan

Den stora idrottsnyheten denna vecka är väl Marion Jones erkännande om dopning. Inte alls förvånande men man förundras ju hur skamlösa dagens idrottsstjärnor kan vara. Hennes förlåt-tal var ju sen väldigt amerikanskt men hon får då ingen sympati hos mig alla fall. Frågan är ju bara vem av alla sprinters man kan lita på? Som Bodare en gång sa - Är Sanna Kallur dopad så tappar man tron på mänskligheten.
***
Precis som du messade inatt Fredde. Kan inte någon ta bort Ellos-Moses från programmet Fotbollskväll på SVT? Ska man sitta där i panelen och leka besserwisser med starka åsikter bör man ändå ha en viss fotbollskunskap. När han började yra om att Sebastian Larsson skulle få svårt att ta en ytterbacksplats i Arsenal så höll jag på att skämmas ihjäl. Programmet sänds för övrigt kl 21:15 i SVT 24 ifall ni inte vill sitta uppe till 23:15.
***
Elitserien i år ser just nu ut att bli lite som Allsvenskan där alla slår alla. Förutom Brynäs då som efter en lysande start numera enbart förlorar. Försäsongens stora snackis om Boork vs Brendl verkar tyvärr vara befogad eftersom Brendl tydligen glider omkring som en diva och presterar nada redan nu. När det gäller toppstrider så gissar jag väl ändå att lag som Hv71 och Färjestad snart rycker i tabellen.
***
Veckans pajas: Dida i Milan
***
I Premier League fortsätter Arsenal ånga på och imponerar förstås! På Anfield möttes två lag som är i mer eller mindre kris med deras mått mätt. Matchen slutade 2-2 efter en sen kvittering av Fernando Torres. Liverpool borde ha punkterat matchen i första halvlek men sett över hela tillställningen får Liverpool vara nöjda med en poäng.
***
Kul att Sebastian Larsson kom med i EM-kvaltruppen och apropå yttermittfältare så är ju Alexandersson skadad men känner jag Lagerbäck rätt så kommer Alex få starta matchen mot Luxenburg även om han knappt kan springa eftersom det juuuu är så viktigt med balansen mot ett sådant motstånd.
***
Till sist är det ju roligt att Niklas Bäckström inlett bra i Washington. Skönt för honom att få göra två poäng även om hans assist inte var så fantastiska som kvällstidningarna försöker få det till.

3 Kommentarer - Skriv gärna!:

Anonym sa...

Fick du inte lite tårar i ögonen av Jones spontana presskonferens???
Nä fy fan säger jag. Roligt inslag på 4:ans kalkon tror jag där de varvade gamla intervjuer med hennes snörvlande avskedsföreställning..

Anonym sa...

In i finkan med henne! Såååå trött på dessa amerikaner (framförallt) som dopar sig och sen så hårt går ut med advokater mm att de är oskyldiga. Va fan, de har dragit in miljoner på tävlingar och sponsorer och sen om de åker dit så är det bara att lägga av och leva gott (skam verkar de ju inte ha och gemene man i USA bryr sig inte om doping det är upp till individen typ). Nä, fängelsestraff och återbetalning på vinstpengar är det enda rätta.

Anonym sa...

Ja man undrar ju om Jones fortfarande tycker att man ska avrätta de som fuskar som hon sagt vid några intervjuer...